Hei hei mitä kuuluu

 

Rehellisesti, meillä arki on aika hektistä tällä hetkellä. Yrittäjämies tekee pitkää työpäivää tai ehkä loputtomalta tuntuvaa työviikkoa ja itsellä suuri osa ”vapaa-ajasta” menee töitä tehden. Pääsen nimittäin pian takaisin opetushommiin, joskin oppilasaines on hieman vanhempaa kuin aiemmin. Spartan Academy pt-koulutus on meneillään ja oma ravintoaiheinen viikonloppuni lähestyy enkä voisi olla enemmän omassa elementissäni. Kun päälle lisää vielä muut työt, kuten yrityskoulutusten valmistelun, ei aika tunnu millään riittävän vuorokaudessa.

Olemme siis joutuneen arkivalaan nielaistavaksi ja aikaa kirjoittamiselle on vaikea raapia kokoon.

sport-0053

Toisaalta pakottamalla ei synny mitään hyvää. Ei ruokaohjeita eikä syvällisempiä tekstejä saati puhdasta asiaa. Siksi koen paremmaksi vaihtoehdoksi hieman keventää, kunnes kiire hieman helpottaa ja luovuus saa taas tilaa. Blogin arkistosta löytyy kuitenkin jo mittavat määrät testattavaa ja luettavaa 🙂 Ja kuka tietää, ehkä tämän ääneen sanominen saa jo ajatukset rullaamaan.

Luettavaa tarjoaa myös uusin Sport lehti, johon minulta pyydettiin haastattelua aiemmin syksyllä. Sportista löytyy Makea pahis -artikkeli, jossa kerron pintaraapaisun omasta ruokapolustani. Lisää taustoista ja mielipiteestäni sokeriin pääset lukemaan seuraavista:

 

Lyhyeen haastatteluun ei vain ole mahdollista ahtaa kaikkia niitä omia ajatuksia ja sitä jaettavan tiedon määrää. Senkään toiveissa, että jollakulla toisella ei olisi niin pitkä polku terveysongelmien parissa kuin itselläni on ollut.

sport-0056

 

Hieman pelkäsin etukäteen millaisena haastatteluosuuteni näyttäytyy, koska artikkelin suunnasta ei ollut sen tarkempaa tietoa. Toki oikoluin oman osuuteni etukäteen. Ilokseni kuitenkin löysin haastateltujen asiantuntijoiden joukosta niin Patrik Borgin kuin myös lempparini, ravitsemuspsykologi Outi Rinteen. Siinä nainen, jota arvostan suuresti niin keittotaidollisesti kuin myös ajatusmaailmaltaan.

Artikkeli tiivisti kokonaisuudessaan hyvin omaa kantaani. Artikkeli ei ollut reposteleva eikä äärimmäisyyksiin menevä, vaan nimenomaan kohtuullisuutta peräänajava. Erityisesti arvostin, että heti artikkelin alussa oli esitetty puhdasta faktaa sokerin käytöstä ja sen haitoista. Ilman tunteita. Ja tehty ero muiden sokerilähteiden (kuten hedelmien) välille. Koska tarvitsemmeko puhdistettua valkoista sokeria ollenkaan? Oikeasti tarvitsemmeko? Mielestäni emme.

sport-0057

 

Se myös mitä peräänkuulutan, hunajalla tai vaikka kookossokerilla makeutettuja herkkujakaan ei pidä syödä päivittäin. Niistä kertyy samalla tavalla sokereita. Kokonaisuus on se mikä ratkaisee eli myös se, mitä muuta nuo terveellisemmät herkut sisältävät. Pelkkä sokerin vaihtaminen ei siis tee autuaaksi. Toivottavasti tämä on jo kaikille selvää kauraa.

Sattumaa vai kohtaloa, hauskaksi Sport -lehden lukemisen teki, että toisistamme tietämättä myös Anna-Maria oli haastateltu Sportiin työuupumukseensa liittyen. Meillä yhtyy Anna-Marian kanssa monessa kohtaa ajatukset ja näyttää siltä, että tiemme yhtyvät monilta osin tässä matkankin varrella. Hän kuuluu muuten myös #hyvinvointisisällöntuottajiin, joihin viittasin aiemmin #aitohyvinvointi kamppanjamme yhteydessä. Postauksiin pääset täältä:

 

Siinä muutama lukuvinkki siis. Uusin Sport (nyt taisi olla vielä kaksi lehteä yhden hinnalla tarjous!), Anna-Marin blogi sekä oma blogiarkistoni.

Naprapaatin vaimo löytyy myös Facebookista ja Instagramista, klikkaile mukaan seuraamaan!

sport-0054

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s