Mustikkamuffinit: gluteenittomat, maidottomat ja munattomat

Isomman asunnon etsintää, opiskelua, nurkkien siivoamista ja tavaran kiertoon laittamista. Vanhojen vaatteiden myymistä. Siitä ovat olleet viimeiset kuukaudet tehty. Isommat ovat myös olleet kotona enemmän, koska emme halunneet laittaa heitä heti hiihtolomien jälkeen takaisin hoitoon. Halusimme katsoa, miten koronatilanne etenisi lomien jälkeen. Siten myös aikaa on ollut aika niukasti vapaana.

Nyt kuitenkin muksut ovat jälleen hoidossa ja eilen jo hetken tylsistyttyäni pienimmän päiväuniaikaan (koti on hurjan hiljainen, kun isommat ovat päiväkodissa!), päädyin tänään vastailemaan viimein sähköposteihin, joita blogini kautta on tullut. Pahoittelut siis pitkän pitkästä odotusajasta!

Samasta intoutuneena totesin, ettemme ole pitkään aikaan leiponeet mitään ja arvelin lasten yllättyvän iloisesti, kun kotona odottaakin mustikkamuffineita. Ja samalla saisin tännekin jälleen jotain reseptintynkää jaettavaksi.

Löysin rantein mentiin jälkeen onnekkaasti onnistuen. Tein muffinit munattomiksi, maidottomiksi sekä gluteenittomiksi. Mantelijauhon voi hyvin korvata tattarijauholla, jos satut olemaan niille allerginen. Makeutukseen on käytetty hillitty määrä kookossokeria, joten överimakeita nämä eivät ole. Käytin myös itse 4dl mustikoita, voit lisäillä haluamasi määrän. Itse pidän reippaasta määrästä marjojen makua.

Gluteenittomat mustikkamuffinit

n.9kpl

2dl kauramaitoa

1dl kookossokokeria

1dl oliiviöljyä

2tl leivinjauhetta

1dl perunajauhoa

2dl tattarijauhoa

1dl mantelijauhoa

1tl psylliumia

3-4dl mustikoita (voit laittaa jäisinä taikinan joukkoon)

  1. Mittaa kaikki aineet mustikoita lukuunottamatta kulhoon ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Anna turvota n.10min, jotta psyllium ehtii vaikuttaa.
  2. Lisää joukkoon jäiset mustikat.
  3. Lusikoi muffinivuokiin, itse sain aikaiseksi 9 muffinia.
  4. Paista 175 asteessa n.20min.


Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s