Apinaeväs

Vaikka meillä ei enää vauvaa asukaan, teemme silti satunnaisesti sormin syötävää apinaevästä. Näyttää nimittäin maistuvan hyvin vielä hitusen isommillekin sankareille 😉 Näin kesän kynnyksellä on kiva saada välipalaa, jota voi lähteä syömään vaikka puistoon pyörämatkan päähän.

Ideahan on tuttu ja simppeli, jossa sekoitetaan banaanin joukkoon hiutaleita. Tällä ohjeella valmistettava määrä katosi ainakin meillä välipalalla hetkessä parempiin suihin. Meillä joukkoon ripsahtaa myös pieni määrä suolaa, ihan pieneltä se ehkä kannattaa jättää pois.

Apinaeväs

(n.8-10 ”apinaevästä”)

2 kypsää banaania
2-2,5dl hiutaleita/leseitä (esim. gluteeniton kaura)
ripaus bourbon vaniljaa
(ripaus aitoa kanelia)
n.2rkl öljyä (meillä mieto oliiviöljy)
(ripaus merisuolaa)
(kuivattuja marjoja/marjajauhetta tms.)

  1. Laita uuni kuumenemaan n.170 asteeseen.
  2. Soseuta banaani joko haarukalla tai tehosekoittimella. Voit toki käyttää valmista sosettakin. Laita tällöin hiutaleita niin paljon, että saat massasta muotoiltavaa -määrä riippuu kuinka vetistä valmissose on.
  3. Lisää soseen joukkoon hiutaleet ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Nostele nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista kunnes ovat kypsiä, n.10-15min koosta riippuen.

Määrät eivät siis ole niin justiinsa ja mukaan voi lisätä yhtä sun toista sopivan kokoista palaa, ideana on saada massa, jonka on tarpeeksi kosteaa pysyäkseen koossa (banaani toimii kananmunan tavoin tässä tarkoituksessa). Jos siis massasta tulee liian kuivaa, lisää banaanin/hedelmäsoseen määrää.

Sormiruoasta kiinnostuneiden kannattaa seurailla Järvenpään aikuisopiston kurssitarjontaa, allekirjoittanut tulee tällä tietoa pitämään ainakin yhden kurssin kyseisestä tulevan syksyn aikana. Myös muuta on tarjolla niin Järvenpään kuin Vantaankin puolella. Tulossa on molemmissa myös erityisruokavalio -kurssia (tontonton ruokaa). Kun kurssitarjonta julkaistaan, pääsee mukaan edulliseen hintaan 🙂

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s