3 vihersmoothie ohjetta

Kyllä, voi niistä oikeasti saada hyvänmakuisia. Niitä ei tarvitse tehdä chlorellasta ja spirulinasta eikä laittaa jauhettua pakurinkääpää joukkoon. Näitäkin ”superfoodeja” saa toki käyttää ja pienissä määrin käytettynä ne eivät maistu joukosta. Kunhan valitsee muut ainekset fiksusti. Tässä kolme, helppoa vihersmoothie ohjetta, joihin ainekset löydät helposti. Ja jotka upposivat myös meidän taaperolle. Kaikki sopivat myös raskausajan ruokavalioon, kunhan varmistaa raaka-aineiden puhtauden ja tuoreuden.

Raskaus- ja imetysaikana vihersmoothieiden käyttäminen ravintoa täydentämässä on helppo tapa varmistaa riittävä (tai ainakin riittävämpi) ravintoaineiden saanti. Viherjauheita tai muita vahvasti kehoa puhdistavia aineita ei kuitenkaan raskausaikana kannata aloittaa. Ennen raskautta niitä käyttäneet ovat usein päätyneet jatkamaan käyttöä myös raskauden aikana, mutta tämä valinta tulee jokaisen tehdä itse. Henkilökohtaisesti luovuin raskausaikana viherjauheista (lähinnä ohranorasjauhe oli käytössä), mutta erilaisia kotimaisia marjajauheita käytin. Tähän ei oikeastaan ollut sen ihmeellisempää perustelua, kuin oma tuntemus. Tuntui varmemmelta jättää jauheet pois (myös heraproteiini yms. lisäravinteet) ja kiinnittää erityishuomiota suoraan ravinnosta saataviin ravintoaineisiin.

vihersmoothie-1029

Jokainen juoma valmistetaan pesemällä kasvikset ja hedelmät sekä poistamalla mahdolliset siemenkodat ja kannat. Banaanit luonnollisesti kuoritaan ja avokadoista kaavitaan sisus 😉 Ainekset pilkotaan ja surautetaan smoothietwisterissä tai tehosekoittimessa sekaisin. Luomua kannattaa suosia, jotta voi hyödyntää myös kasvisten ja hedelmien ravinteikkaan kuoriosan. Smoothieta tehdessä, tehosekoittimen kannattaa annattaa käydä kunnes rakenne on sileää -uppoaa varmemmin myös lapselle ja epäluuloisille 😉

Lisämakeudeksi smoothien joukkoon voi laittaa halutessaan liotettuja taateleita. Itse en juurikaan tee vihersmoothieita ilman banaania, koska se tuo pehmeyttä ja hedelmäisyyttä smoothien joukkoon. Kermamaisemmaksi rakenteen tekee myös avokado.

 

vihersmoothie-0996
Suloinen sellerismoothie

3dl vettä
1dl Marlin excotic -smoothieta
1 luomu varsisellerin varsi
½-1 luomu omena
½ luomu banaani
5 jääsalaatinlehteä

 

Pehmeä vihersmoothie

3dl vettä
1dl Marlin excotic -smoothieta
1/3 kurkku
½ luomu banaani
7 salaatinlehteä
1-2dl sinimailasen ituja
1 avokado

Omenainen lehtikaalismoothie

3 lehtikaalin lehtiä
(kova lehtiruoti kannattaa irrottaa, jos tehosekoittimesi ei ole kovin tehokas)
1 puntti tammenlehtisalaattia
1 avokado
1 luomu omena
1 luomu banaani
3dl täysomenamehua (mieluiten ei tiivistettä)

 

Vihersmoothieita voi varioida helposti. Vaihtele erilaisia salaatteja ja kasviksia, käytä hyödyksi ituja ja viherjauheita. Tehokkaaseen tehosekoittimeen investoiminen kannattaa, jos haluaa käyttää raakoja kasviksia kuten parsakaalia, mutta ei halua tinkiä smoothien silkkisyydestä.

vihersmoothie-1047

 

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s