5 helppoa tapaa lisätä kasvistensyöntiä

Ennen Thaimaan ruokaterveisten toista osaa, muutama vinkki miten saat helposti lisättyä kasvisten syöntiä. Niin, että lapsesikin sitä todennäköisimmin syö 😉 Meillä ainakin taapero on tottunut syömään näin kasviksia. Näiden ohella syödään ne ”tavanomaiset” salaatit ja raasteet eli näiden tarkoituksena ei ole korvata kasvisten ja vihannesten käyttöä kokonaan.

5 helppoa tapaa lisätä kasvisten syöntiä.jpg

 

 1. Kasvisraasteiden ja -silpun lisääminen laatikkoruokiin
  Lehtikaalisilppua tai esimerkiksi porkkana-, kurpitsa- tai palsternakkaraastetta on helppo lisätä niin makaronilaatikon kuin myös kinkku- ja lihakiusauksen joukkoon. Jos käytät kesäkurpitsaa, kannattaa huomioida, että kyseisestä irtoaa aika reippaasti nestettä kuumennettaessa.
 2. Vihersmoothiet
  Näistä kirjoitinkin jo aiemmin. Täältä löytyy siis muutama helppo ohje vihersmoothieihin, jotka uppoavat myös muksulle. Taaperoikäiset harvemmin syövät salaatin salaattina rakenteen vuoksi, mutta smoothien joukossa myös nämä vihreät uppoavat 🙂

  Vihersmoothie_ohjeet

 3. Kasvis- ja juuressipsit
  Mieluiten itsetehdyt, mutta kaupoissa on myös myytävänä useita vaihtoehtoja. Kaupan versioiden ongelmana vain usein on lisätyt sokerit ja muut aineet. Lehtikaalisipsit valmistuvat näppärästi kotiuunissa ja muiden juuressipsien valmistuksen kätevänä apuna toimii mandoliinit (se juuresleikkuri 😉 ) Mandoliineja on monia erilaisia vihannesleikkureiden ohella ja lapsi voi innostua jo eri tavalla leikatuista kasviksista ja juureksista (esim. aaltokuviot jne.).
  mustakaalisipsit
 4. Kasvispihvit
  Jälleen itsetehdyt ovat parhaita, mutta kaupan valmispihveissäkin on fiksuja vaihtoehtoja. Kaupan pihvejä voi olla vaikka hätävaralisukkeeksi pakkasessa, jolloin kiireisenä päivänä saa nopeasti paistettua kasvislisuketta muun ruoan oheen.
 5. Juuresleivät ja -keitot
  Keittoihin saa monipuolisesti lisättyä erilaisia vihanneksia ja juureksia, mutta myös leipätaikinoissa kannattaa hyödyntää erilaisia raasteita ja kasvissoseita. Myös sosekeiton tai perunasoseen loppu voi toimia leipätaikinan nesteenä. Näitä pieniä rippeitä ei siis kannata heittää pois, vaan hyödyntää ruoanlaitossa.

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s