Viljattomat suklaakeksit

 

Tämä ohje on ollut pitkän projektin tulos. Olen kokeillut useampaa valmista ohjetta ja varioinut omia. Mikään niistä ei mielestäni ole ollut kyllin hyvä. En myöskään koskaan ole ollut kovinkaan keksien perään, joten tämä taikina ei siksikään ollut ollenkaan omalla mukavuusalueella. Nyt kuitenkin voi todeta onnistuneeni!

Näiden keksien taikina on paksuhkoa eikä leviä paistettaessa kovinkaan paljon. Sen sijaan keksit pullistuvat leivinjauheen kohottaessa niitä. Kovin rapsakoita näistä ei tule, mutta sitäkin herkullisempia, tuhteja suklaakeksejä! Rapsakat keksit olkoot siis seuraava blogiin nasahtava keksiohje! Lupaan siis jatkokehittää tätä siihen suuntaan.

Meillä isompi valitti näiden keksien olevan liian makeita -kumpikaan ei syönyt kokonaista. Oikeassa kyllä olivat, vaikka äiti söikin kokonaisen. Enempää ei kuitenkaan tehnyt mieli eli yksi todella ajoi runsaudellaan asiansa. Tyydytti ”kaakaohimon”.

suklaakeksit-0946

suklaakeksit-0956.jpg

Viljattomat suklaakeksit
n.9 keksiä (pellillinen)

1rkl cashewpähkinävoita
1 kananmuna
ripaus Bourbon vaniljaa
1dl kookossokeria
30g kookosöljyä(/gheetä/voita jos sopii)
1dl raakakaakaojauhetta (tai ”leivontakaakaojauhetta”)
½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(1rkl mietoa oliiviöljyä)

 1. Laita uuni kuumenemaan 200°C:n.
 2. Pehmitä cashewpähkinävoita tarvittaessa hetki mikroaaltouunissa.
 3. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna ja vaniljajauhe sekä kookossokeri. Sekoita.
 4. Sulata kookosöljy/ghee ja jäähdytä hieman.
 5. Lisää leivinjauhe kaakaojauheen joukkoon ja sitten siivilöi kulhoon. Lisää sulatettu rasva (ja halutessasi oliiviöljy, kts. alla).
 6. Sekoita taikina hyvin ja mausta ripauksella suolaa. Lusikoi yhdeksään, pyöreähköön kasaan pellille leivinpaperin päälle. Voit myös pyöritellä keksitaikinasta palloja, jotka litistät kevyesti leivinpaperin päälle.
 7. Paista keksejä keskitasolla n.5-7min.

 

Oliiviöljy on sulkeissa, koska saat kekseistä rapsakampia, kun lisäät vielä hieman taikinan joukkoon öljyä.

suklaakeksit-0944

suklaakeksit-0937.jpg

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös:

2 kommenttia artikkeliin ”Viljattomat suklaakeksit

  • Naprapaatin vaimo sanoo:

   Moikka Lumi, tässä ideana, että pähkinävoi ”sitoo” massaa yhteen. Melkein lähtisin villisti testaamaan vastaavalla määrällä soseutettua banaania, jos se sopii? En tiedä kuinka maistuu läpi, mutta tuskin vielä noin pienellä määrällä. Jos testaat, huikkaatko toimiko, niin voisi olla jollekulle muullekin hyötyä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s