Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut

 

Meillä syödään aika usein lettuja. Kun päälliset valitsee fiksusti, käyvät täysjyväjauhoihin leivotut letut loistavasti niin aamu- kuin välipalaksikin. Blogista löytyy ennestään jo muutama gluteeniton lettuohje (toinen myös maidoton): Rapeat rahkaletut sekä Gluteenittomat ja maidottomat letut.

Meillä ei kukaan tykkää syödä tummuneita banaaneita. Olen joskus lisäillyt muutaman banaanin rahkalettutaikinan joukkoon (taikinaan kannattaa tuolloin lisätä myös yksi kananmuna), mutta nyt päädyin kokeilemaan lettuja pelkästä banaanista ja kananmunista. Maustoin letut vaihtelun vuoksi kardemummalla. Tummuneita banaaneita voi hyödyntää myös moneen muuhun, siksi kokosin teille loppuun blogista löytyviä ohjeita, johon nuo elämää nähneet banaaniraukat saa käytettyä!

banaaniletut-0756

Banaaniletut

4 luomu banaania
5 kananmunaa
(halutessasi n.1dl tattarijauhoja tms.)
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

  1. Kuori banaanit ja riko kananmunat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Mausta kardemummalla ja suolalla.
  3. Taikina on valmis paistettavaksi. Banaaniletut palavat helposti, joten ole tarkkana 😉

 

Nämä letut eivät kaipaa päällensä hilloa tai muuta makeutusta, koska ovat jo itsessään hyvin makeita. Kookoskermavaahto tuoreiden marjojen kera toimii hyvin -toki normikermaa voi käyttää, jos lettujen ei tarvitse olla täysin maidottomia.

banaaniletut-0762

banaaniletut-0749

Tummuneiden banskujen pelastukset:

 

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s