Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut

Meillä syödään aika usein lettuja. Kun päälliset valitsee fiksusti, käyvät täysjyväjauhoihin leivotut letut loistavasti niin aamu- kuin välipalaksikin. Blogista löytyy ennestään jo muutama gluteeniton lettuohje (toinen myös maidoton): Rapeat rahkaletut sekä Gluteenittomat ja maidottomat letut.

Meillä ei kukaan tykkää syödä tummuneita banaaneita. Olen joskus lisäillyt muutaman banaanin rahkalettutaikinan joukkoon (taikinaan kannattaa tuolloin lisätä myös yksi kananmuna), mutta nyt päädyin kokeilemaan lettuja pelkästä banaanista ja kananmunista. Maustoin letut vaihtelun vuoksi kardemummalla. Tummuneet banaanithan voit hyödyntää myös gluteenittomissa sekä maidottomissa pähkinämuffineissa ja nice creameissa (karpalo nice cream ja matcha nice cream).

Banaaniletut-1.jpg

Gluteenittomat_letut-1.jpg

Banaaniletut

4 luomu banaania
5 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

  1. Kuori banaanit ja riko kananmunat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Mausta kardemummalla ja suolalla.
  3. Taikina on valmis paistettavaksi. Banaaniletut palavat helposti, joten ole tarkkana 😉

 

 

Gluteenittomat_ja_maidottomat_letut-1.jpg

Nämä letut eivät kaipaa päällensä hilloa tai muuta makeutusta, koska ovat jo itsessään hyvin makeita. Kookoskermavaahto tuoreiden marjojen kera toimii hyvin -toki normikermaa voi käyttää, jos lettujen ei tarvitsse olla täysin maidottomia.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä:

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s