Gluteenittomat ja maidottomat letut

Meillä tehdään letut (kuten pitsapohjakin, jonka ohje oli viikonloppuna instagramissa ja naputtelen varmasti myöhemmin myös blogiin) todella simppelin ohjeen mukaan. Käytämme täysjyvätattarijauhoja, joten bonuksena saa hitusen kuitua 😉 Voit toki käyttää myös muite gluteenittomia jauhoja, mutta varmista ettei jauhoihin ole lisätty sakeuttamisaineita kuten psylliumia tms. koska tällöin taikinaan tarvitaan suhteessa enemmän vettä, jotta taikinasta ei tule liian paksua. Varminta on siis käyttää riisi-, tattari- tai maissijauhoja (tai näiden sekoitusta).

Meillä hillojen kulutus on niin vähäistä, ettei niitä kannata itse keitellä varastoon. Meillä ostetaankin St. Dalfourin hilloja, jotka on makeutettu täysmehutiivisteillä eikä valkoisella sokerilla. Makuvaihtoehtojakin on hurjasti!

Maidottomat_letut-1.jpg

 

Gluteenittomat letut

2 kananmunaa
3,5-4dl vettä (tai maitoa)
2dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
pieni loraus mietoa öljyä (käytin mietoa oliiviöljyä)
ripaus bourbon vaniljaa halutessasi

Lisäksi: öljyä paistamiseen (jos pystyt, niin käytä voita)

  1. Riko kanamunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää vesi ja jauhot. Taikinan pitäisi olla tarpeeksi löysää, jotta sen saa valutettua tasaisesti paistinpannulle pannua kääntelemällä. Taikinaa ei tarvitse turvottaa.
  2. Kuumenna voi tarpeeksi kuumaksi, jotta letut saavat rapsakat reunat. Voi alkaa ensin ”kuohua” pannulla ja kun tämä kuohuminen loppuu, pitäisi pannun olla riittävän kuuma.
  3. Kaada taikinaa vajaa 1dl pannulle ja kääntele pannua, jotta taikina valuu tasaisesti ja tarpeeksi ohueksi kerrokseksi. Rapsakoimmat reunat saat, kun teet reunoista ”pitsikuviota” tasaisten reunojen sijaan.
  4. Anna paistua rauhassa eli älä käännä lettua ainakaan ennen kuin näet ylöspäin olevan letunpuolen myös hyytyneen. Näin letut pysyvät varmiten koossa myös kääntämisen ajan.
  5. Paista lettua toiselta puolelta, kunnes saat molemmille puolille kullanruskean pinnan. Muista lisätä öljyä/voita pannulle paistamisen aikana, sillä liian vähällä rasvamäärällä letut eivät valitettavasti saa rapeaa pintaa.
  6. Tarjoa mahdollisimman pian, vaikka kookoskermavaahdon kanssa!

 

Gluteenittomat_letut-1-2.jpg

 

 

Gluteenittomat_ja_maidottomat_letut-1-2Kookoskerma-1

 

Kurkkaa myös tämä ohje:

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s