Ruokaisa quinoa-halloumsalaatti grillikasviksilla

Kesäkuumuuden huomaa muutamasta asiasta. Siitä että ulos voi hilpaista paljain jaloin, kahvi ei enää kuumuudessa maistu niin tiuhaan kuin talvella ja mieli tekee tuoreita marjoja, kasviksia ja ennenkaikkea ruokaisia salaatteja.

Tutustuimme viime kesänä Porvoon jokirannassa Bondai ruokakojuun, joka on nyt vallannut Taidetehtaan alakerrasta pienen kulmauksen. Kyseinen ei ehkä ole se mukavin paikka syödä, mutta ruoat saa kätevästi napattua myös mukaan vaikkapa Porvoon jokirannan puistoon, kuten me teimme yksi arki-ilta. Ruokaboksit olivat iloksemme myös paksua kartonkia perinteisen styroksin sijaan.

Tuosta Bondain ihanasta quinoasalaatista inspiroituneena, tempaisimme kotona kasaan saman tyylisen setin teidänkin iloksenne. Ohjetta saa varioida vapaasti, tiukkoja sääntöjä ei ole. Määrä riippuu pitkälti pohjasalaatin määrästä, meillä tämä satsi riitti täyttämään koko perheen vatsan eli kahden aikuisen ja kahden pienen lapsen.

Ruokaisa quinoa-halloumsalaatti

2dl quinoaa
1 pussi broccolineja
1 pussi Padron paprikoita
1 nippu tankoparsaa
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
2 pkt Halloum -juustoa
erilaisia salaatteja pari ruukkua
1/2 kurkku
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja

n.4-6 rkl majoneesia
tuoreita yrttejä silputtuna (timjamia, persiljaa, lehtipersiljaa, oreganoa, rakuunaa…)

  1. Huuhtele quinoa. Itse olen havainnut parhaaksi tavaksi huuhdella quinoat seuraavalla tavalla (koska ne usein tulevat läviköstä läpi pienen kokonsa vuoksi): mittaa quinoat kattilaan ja laskea päälle reilusti vettä. Sekoitta. Anna sitten quinoan laskeutua kattilan pohjalle. Kaada vesi varovasti kattilasta pois, quinoa jää kattilan pohjalle huuhdeltuna.
  2. Keitä quinoat ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa salaattipohja salaateista, kurkusta ja kirsikkatomaateista. Voit halutessasi puolittaa kurkun ja kaivertaa sen jälkeen kurkun vetisemmän sisuksen pois lusikalla. Tällöin saat puolikuun muotoisia kurkkusiivuja.
  3. Huuhtele kypsät quinoat kylmällä vedellä ja siirrä syrjään odottamaan.
  4. Huuhtele loput kasvikset ja laita grilli kuumenemaan.
  5. Itse en kuori tankoparsoja, mutta leikkaan tyvestä puisevaa osaa pois. Saat testattua kovan osan painamalla kevyesti kynnellä ja hakemalla näin kohdan, jossa tankoparsa ei enää tunnu kovalta. Yleensä kohta on varren vaalean ja vihreän osion rajapinnassa. Aina parsoista ei tarvitse juuri leikata edes vartta pois.
  6. Siivuta halloumit, puolita paprika ja poista sisus.
  7. Grillaa broccolinit, tankoparsat, paprika ja Padron paprikat sekä halloumit molemmin puolin. Nosta lautaselle jäähtymään.
  8. Sekoita kypsän, jäähtyneen quinoan joukkoon majoneesia. Lisää salaattipohjan joukkoon kevyesti nostellen.
  9. Kokoa grillatut kasvikset ja halloumit salaattipohjan päälle.

Sinua saattavat myös kiinnostaa grillikauteen sopivat:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s