Vispipuuro -gluteeniton, maidoton ja ”sokeriton”

 

Hipsuttelin tässä yksi ilta nukkumaan sänkyymme, jossa pieni neitimme nukkui poikittain toisessa reunassa. Tällä kertaa en kuitenkaan kääntänyt häntä, kuten yleensä, vaan kävin maaten hänen viereensä.

Hänen pienet jalkapohjansa lämmittivät käsivarttani. Mielessä häivähti pakostikin ajatus siitä, kuinka onnekkaita me ollaan, kun meillä on kaksi ihanaa, tervettä lasta. Ja kieltämättä sekin on ihanaa, että isompi nukkuu (ja pääsääntöisesti pysyy!) omassa sängyssään. Joskin samassa huoneessa meidän kanssa.

Sitten mieleen nousi pieni eväsrasia, joka oli kaavittu tyhjäksi. Vispipuurosta. Isompi oli halunnut sitä evääksi kerhoonsa. Yleensä takaisin on tullut kerran haukattu leipä tai puolikas banaani.

vispipuuro-0989

Sen jälkeen ajattelin, että teidänkin pitää saada tämä ohje, vaikka siinä ei mitään sen suurempaa mullistusta olekaan tarjolla. Spesiaalimman siitä kuitenkin tekee se, että se on makeutettu taateleilla ❤  Yhtä hyvin voit käyttää kookossokeria, jota tarvitset n.0,5dl. Jos karkeat riisijauhot eivät sinulle sovi, vispipuuron korvike onnistuu myös polentasta (maissisuurimoita). Mehuakaan sinun ei ole pakko käyttää, mutta itse happaman rakastajana halusin vielä lisätä sitä. Myös puolukoita saatan hulauttaa reippaamminkin. Tuunaa siis oma ihana kombosi!

Voit halutessasi myös siivilöidä puolukoiden kuoret pois ennen riisijauhojen lisäämistä. Tällöin puolukkavesi kannattaa kiehauttaa ensin ja lisätä taatelit vasta siivilöinnin jälkeen. Taateleille kannattaa antaa tämän jälkeen vielä hetki pehmetä. Puolukan kuorissa on kuitenkin kuituja ja ravintoaineita, joten itse olen päätynyt pitämään ne mukana. Ne kun hajoavat aika hyvin sähkövatkaimella puuroa vatkatessa. Tarkimmat suut ne toki sieltä löytävät 😉

 

Vispipuuro

1dl makeuttamatonta karpalo-/puolukkamehua
n.1l vettä
4dl puolukoita
15 taatelia/½dl kookossokeria (puurosta ei tällä määrällä tule kovin makeaa eli lisää tarvittaessa)
2dl karkeita riisijauhoja
ripaus suolaa

  1. Jos omistat vedenkeittimen, vesi kannattaa kiehauttaa sillä ensin, jotta puuron valmistus on nopeampaa. Etenkin jos käytät jäisiä puolukoita.
  2. Mittaa kattilaan mehu, (kiehuva) vesi ja puolukat.
  3. Poista taateleista kivet ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetken aikaa, jotta taatelit pehmenevät.
  4. Lisää vatkaten joukkoon karkeat riisijauhot. Anna kiehua n.10 minuuttia, kunnes puuro on valmista. Kansi kannattaa pitää lähellä, sillä kuuma puuro roiskuaa pulputessaan mukavasti ympäriinsä. Lisää ripaus suolaa.
  5. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa. Jäähdytä valmis puuro.
  6. Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

 

Meillä vispipuurosta on tullut vakiovälipalaa. Itse ripsautin päälle mehiläisen siitepölyä, kookoslastuja ja kuivattuja puolukoita. Nam!

Kaksi muuta välipalaohjetta, jotka tulivat jäädäkseen ovat banaanigranola ja pannukakku. Jos maitotuotteet käyvät, kannattaa pannukakun kanssa tehdä maitorahkasta (1tlk), kermavaahdosta (2dl) sekä ripauksesta bourbon vaniljaa (ja hunajaa) kyytipoika. Meillä ainakin uppoaa kermavaahdon tavoin ja lisänä saa proteiiniakin aterialla.

vispipuuro-0995.jpg

vispipuuro-0974

 

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s