Kun aika ei riitä lukemiseen

Yhteistyössä: BookBeatbookbeat-0602.jpg

Valitettavasti joudun toteamaan, että kirjojen luku on jäänyt kesän jälkeen.

Sen jälkeen, kun esikoinen lopetti päiväunet ja perheeseen tuli yksi kuningatar lisää (ei, meillä ei temperamentista päätellen ole prinsessoja).

Aikaa ei vaan tuntunut enää olevan päivän täyttyessä lastenhoidosta ja arkirutiineista sekä omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta, treenaamisesta. Tai paremmin muotoiltuna, kun aikaa vihdoin olisi ollut lukemiselle, ei sitä jaksanut enää tehdä.

Olen hangannut aika monessa asiassa tekniikkaa vastaan, koska ajatus asioiden hoitamisesta puhelimella rasittaa. Mutta koska en enää iltaisin jaksanut itse lukea, ajattelin antaa kirjojen kuuntelulle mahdollisuuden joulun alla. Etenkin, kun lukeminen on aina jollain tavalla kuulunut jouluun. Ja se kannatti. BookBeatin äänikirjat ovat olleet ihana löytö.

Isompaa kerhoon viedessä kerran viikossa, osuu pikkusiskon uniaika aika usein samaan kohtaan. Tämä on tavallaan kätevää, tavallaan ei. Sillä pienempi nukahtaa rattaisiin kerhomatkalla ja sisäänkään ei raaskisi toista kärrätä ulkovaatteissa hikoilemaan. Rattaiden ulos työntäminen asunnon läpi terassille, ei taas ole kovin innostava vaihtoehto ja vauvan heräämisen kannalta turhan riskialtista.

Ratkaisuna tähän ongelmaan tulivat äänikirjat. Ne pitävät seuraa niin ihanan raikkaassa ulkoilusäässä kuin myös tihkusateessa, jopa sen isomman muksun parintunnin kerhon ajan. Kirjat kulkevat mukana kokoajan ja nykyisin hyödynnän myös ajomatkan salilta kotiin kirjaa kuuntelemalla auton kaiuttimista.

Myös iltaisin on ollut kiva rauhoittua sohvalla hetki ennen vällyjen väliin uppoutumista ja uneen tipahtamista. Kirjoja kun on voinut kuunnella vaikka silmät kiinni sängyssä.

Kännykkä muuten kannattaa kääntää lentotilaan yöunien ajaksi, jos ei jaksa viedä sitä enää kokonaan pois. Näin vähennät altistustasi kännykän säteilylle. Me pyrimme pääasiassa pitämään puhelimet poissa makuuhuoneesta, kuten kaiken muunkin elektroniikan ja toivomme myös lapsemme oppivan tämän mallin.

Mutta siitä lisää myöhemmin, nyt vielä muutama sana BookBeatista ja heidän kirjavalikoimastaan.

bookbeat-0425

Ensimmäiseksi kuuntelin Unelmahommissa -kirjan. Mainitsinkin tuosta Satu Rämön ja Hanne Valtarin opuksesta jo Ensi vuonna kaikki on mahdollista -postauksessa. Mielenkiintoinen ja innostava teos. Molemmat näistä naisista ovat taitavia kirjoittajia, joiden tekstiä on ilo kuunnella -ja lukea.

Pitäväthän he molemmat myös blogeja (Valtari: Lähiömutsi & Rämö: Salamatkustaja). Heidän ajatuksensa kohtasivat niin monessa kohtaa omat pohdintani ja ajatukseni. Voinkin lämmöllä suositella kyseistä kaikille bloggaajille. Etenkin, jos pyrkimyksenä on tehdä blogista jokin muukin kuin pelkkä harrastus.

Itse BookBeatin kautta saa tallennettua myös oman kirjahyllyn, jonne olenkin jo listannut kasan kirjoja, jotka aion kuunnella tämän vuoden aikana. Listaltani löytyvät mm.:

  • Oskari Saari: Aki Hintsa: Voittamisen anatomia
  • Elizabeth Blacburn & Elissa Epel: Pitkän ja hyvän elämän biologia -Telomeerit ja terveys
  • Erik Wallsten: Paleo, ihmisen alkuperäinen ruokavalio ja moderni elämäntapa
  • Rauli Mäkelä: Reuma ja niveltulehdukset
  • Pippa Laukka: Hyvinvoiva nainen
  • Jutta Gustafsberg: Mielenpäällä ja Jutan voimakirja
  • Kaisa Jaakkola: Hyvän olon hormonidieetti
  • Maaret Kallio: Lujasti lempeä -mielen työkirja
  • Kati Kärkkäinen: Vahvista lasta

Löytyyhän sieltä paljon muutakin kiinnostavaa, nähtäväksi jää riittääkö vuosi 😉 Jos muuten olet raskaana, kannattaa tutustua myös Kaisa Jaakkolan Reipas, rakas, raskaus -kirjaan joka sekin löytyy BookBeatista! Ja minulle puolestaan saa vinkata sieltä löytyviä hyviä romaaneja. Jos saisi vähän vastapainoa faktakirjallisuudelle, vaikka se ei siltä tunnukaan 😉

bookbeat-0405

BookBeatin sovellus on siitä kätevä, että teokset (niin ääni- kuin E-kirjatkin) pystyy lataamaan myös offline-tilassa kuunneltaviksi eli näin ne viihdyttävät myös esimerkiksi työ- ja lentomatkoilla tai verkkojen ulkopuolella olevissa mökkimaisemissa. Ja mikä parasta, tavaramäärä matkalta karsiutuu, kun ei enää tarvitse raahata kassillista kirjoja mukana (harrastaako joku muukin tätä?). Myös monella muulla äänikirjafirmalla tämä offlinekuuntelu on mahdollista.

Kirjan voi jättää kesken ja siirtyä toiseen ja jatkaa taas seuraavana päivänä ensimmäiseksi aloittamaansa. Sovellus siis tallentaa kohdan, johon olet kuuntelussa päässyt ja säilyttää sen kirjan vaihdosta huolimatta.

BookBeat tarjoaa myös rajoittamattoman määrän palvelunsa kirjoja käyttöön eli kuunneltavien kirjojen määrää ei ole rajoitettu (esim. 1 kirja/kk). Kuunneltavat kirjat vaihtelevat äänikirjasovelluksista toiseen eli jostain saattaa löytyä kirja, jota toisessa ei ole. Kirjavalikoimaan kannattaakin tutustua ennen päätöksentekoa.

Miinukset: jos kirjan lukijan ääni ei miellytä, ei kirjan kuuntelu ole mielekästä. Mahdolliset kuvitukset ja tilastot ovat myös vaikeita seurata ilman visuaalista tukea. Nähtäväksi jää myös, miten työkirjat taipuvat äänikirjojen muotoon.

BookBeatiin luodaan käyttäjätunnus, ladataan sovellus ja sitten palvelu onkin jo käytettävissä. BookBeatia on yleensä mahdollisuus kokeilla parin viikon jakso ilmaiseksi, mutta koska pääsin heidän blogirinkiin mukaan, saan jakaa teidän kanssa linkin, jota kautta saatte kuukauden ilmaista kuunteluaikaa. Klikkaa siis itsesi kokeilemaan tätä kautta. (ps. en tienaa/hyödy linkin klikkaamisesta mitään, joten klikkaa huoletta 😉 )

Ilmaisen kokeilujakson jälkeen BookBeat maksaa 16,90€/kk. Pakollista sitoutumisaikaa ei myöskään ole eli voit lopettaa tilauksen milloin itse haluat.

bookbeat-0401.jpg

Olisi tosi kiva kuulla mitä tykkäsitte, koska itselleni aukesi ihan uusi kirjojen maailma tämän myötä. En ehkä ehdi lukea, mutta kappas. Sitä kuunteluaikaa löytyikin yllättävän monesta välistä.

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s