Tomaattinen kookoskeitto

 

Kun mieheni teki tätä keittoa ensimmäisen kerran, hän laittoi siihen katkarapuja, jotka sopivatkin tähän järjettömän hyvin.

Tällä kertaa keitto kuitenkin muokkaantui hieman jääkaapin sisällön mukaan eli kaavoihin ei sinunkaan kannata kangistua. Voit käyttää tähän oikeastaan mitä tahansa haluamiasi kasviksia. Meillä sattui olemaan useampi parsakaalin varsi käyttöä odottamassa, joten leikkasin niistä kovan pinnan pois ja pilkoin keiton joukkoon. Ne sopivat mainiosti myös wokkeihin tai esimerkiksi tähän pulled pork keittoon.

Ruokatermos on ollut loistava ostos, sillä siinä saimme jo ennen lapsia lämpimän keittoruoan mukaan metsään. Kirpeässä pakkaskelissä ulkoilun jälkeen on ihana istahtaa tuvan rappusille tai kannon nokkaan hörppimään lämmintä keittoa. Tujaus chiliä kannattaa lisätä mukaan jos keiton syöjät sen kestävät.

Mitkään määrät eivät ole tässä keitossa niin tarkkoja, etteikö niitä voisi soveltaa. Voit siis hyvin laittaa enemmän tomaattikastiketta tai kookoskermaa. Muokata omien makunystyröidesi mukaisen keiton. Keiton joukkoon voi hyvin lisätä myös katkarapuja, paistettuja kanapaloja tai vaikka soijasuikaleita vegeversioon.

tomaattikookoskeitto-0439

talvi-0478

 

Tomaattinen kookoskeitto

n.800 tomaattikastiketta (suolatonta)
2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä

2 paprikaa
200g sieniä
6 parsakaalinvartta
1 porkkana
250g kirsikkatomaatteja
5dl vettä
3 kaffirlimenlehteä
1tl sitruunaruohotahnaa
2tl suolaa
mustapippuria

öljyä paistamiseen

n.600ml kookoskermaa

  1. Laita tilkka öljyä kuumenemaan kattilan pohjalle. Kuori ja hienonna sipulit ja ruskista niitä hetki kattilassa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  2. Lisää joukkoon tomaattikastike. Laita kansi päälle ja jätä hautumaan.
  3. Huuhtele ja pilko paprikat ja sienet. Kuori ja pilko parsakaalinvarret sekä porkkana. Halkaise kirsikkatomaatit halutessasi. Lisää kaikki kattilaan.
  4. Lisää vesi, kaffirlimenlehdet, sitruunanruohotahna sekä suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja jätä hautumaan kannen alle n.30-45minuutiksi.
  5. Lisää joukkoon kookoskerma sekä tarvittaessa lisää mausteita. Voit poistaa kaffirlimen lehdet halutessasi.

 

Kirpsakoita talvipäiviä! 🙂

tomaattikookoskeitto-0446

talvi-0475

tomaattikookoskeitto-0452

Jätä kommentti