Pulled pork keitto

Jos teit pulled porkia ja sinulta jäi keittoliemi vaille käyttötarkoitusta, tässä on sinulle yksi herkullinen ratkaisu. Me söimme ensimmäisenä päivänä pulled porkia bataattiranskalaisten kera ja teimme sitten liemestä ja lopusta nyhtöpossusta seuraavana päivänä se herkullisen, aasiasävytteisen keiton.

Jos teet keiton vasta seuraavana päivänä, älä ihmettele jos liemi on hyytelöitynyt jääkaapissa. Possusta irtoaa keittovaiheessa niin paljon kollageenia, että se saattaa hyytelöidä koko liemen. Liemi muuttuu jälleen juoksevaksi kuumennettaessa.

Meille kotiutui taannoin spiraalileikkuri, jonka innostamana tähän keittoon käytimme nuudelien asemesta kesäkurpitsaa. Perheen miehet saivat lisäksi täysjyväriisinuudelia, joka muuten kypsyy helpoiten suoraan lautasilla, kun kaataa vain kuuman possuliemen päälle.

Käytin keittoon myös parsakaaleista jääneet varret, jotka olivat jääneet kukintojen keittämisestä ylimääräisiksi. Niitä ei kannata siis heittää roskiin, vaan käyttää keittoihin tai wokkeihin.

aasia_keitto-0586.JPG

Pulled pork keitto

pulled pork keitinlientä (ohje täällä)
vettä
kesäkurpitsa
½ paprika
3 porkkanaa
parsakaalin vartta
kevätsipulia/sipulin varsia
(täysjyväriisinuudelia)

  1. Laita pulled porkin liemi liedelle kuumenemaan.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa spiraalileikkurilla ”nuudeleiksi”.
  4. Pese paprika, puolita ja siivuta ohuiksi paloiksi.
  5. Leikkaa parsakaalin varresta kova pintakerros ja siivuta tämän jälkeen ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipuli/sipulin varret ohuiksi siivuiksi.
  6. Kun liemi on kuumaa, lisää joukkoon vettä, kunnes liemi tuntuu sopivan makuiselta keittopohjaksi. Odota jälleen, että liemi on kiehuvan kuumaa.
  7. Lisää joukkoon porkkana- ja parsakaalisuikaleet. Anna kypsyä muutama minuutti ja lisää sitten paprikasuikaleet. Revi joukkoon loppu possusta. Anna kuumentua.
  8. Annostele kesäkurpitsa spagetti lautasille ja kaada keittoa päälle.

 

Ihastuin itse tämän myötä tuohon spiraalileikkuriin. Joka tosin on kymmenen euron ”riisuttu malli”, mutta ajaa asiansa. Suhtauduin hieman skeptisesti kesäkurpitsanuudeleihin, mutta yllätyin positiivisesti. Kesäkurpitsa muistutti hämmästyttävän paljon nuudeleita, hieman rapsakan koostumuksensa ansiosta. Herkullisia hetkiä siis luvassa tulevaisuudessakin 😉

spiraalileikkuri-0536

parsakaalin_varsi-0540

aasia_keitto-0583

aasia_keitto-0576

Missasitko pulled porkin ja hapankaali-coleslawn? Löydät sen täältä.

2 kommenttia artikkeliin ”Pulled pork keitto

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s