Aprikoosiremmit

 

Meiltä jäi Klaara myrsky kokematta, koska viikonloppu humpsahti mökillä. Siellä sateli vain hieman ja peltojen yllä leijui illalla utuinen sumu. Seuraavaksi onkin luvassa loppukesän mökki- ja autoreissuille sopivaa evästä. Tai vaikka koululaisen reppuun sopivaa välipalaa. Itse tehtyjä aprikoosiremmejä.

 

sade-0424.jpg

Näitä ohjeita näkyi jo muutama vuosi sitten Suomen blogeissa ja monia englanninkielisiä ohjeita löydät fruit leather -nimikkeellä. Idea on siis simppelisti matkia niitä kaupan kirpeitä karkkiremmejä, mutta terveellisemmin. Nämä hedelmäremmit ovatkin kätevää matkaevästä ja naposteltavaa -niin muksuille kuin vähän isommillekin.

Monessa ohjeessa hedelmät ja marjat keitetään ensin sokerin kanssa, mutta testasin itse tehdä näitä remmejä ilman keittämistä sekä ilman lisättyä sokeria. Keittäminen lyhentää uunissa kuivaamisaikaa, jos nestettä antaa haihtua. Hedelmien suojaravintoaineet kuitenkin aina kärsivät kuumuudesta -etenkin kiehumisesta, joten koin parhaaksi kuivattaa remmit vain uunissa. Hyvin toimi tämäkin tapa.

 

hedelmaremmit-0787

 

Aprikoosiremmit
(pellillinen)

10 aprikoosia
(hunajaa tai agavesiirappia)

 1. Laita uuni kuumenemaan 80ºC:n.
 2. Halkaise aprikoosit ja aja tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa makeutusta.
 3. Levitä aprikoosisose tasaiseksi leivinpaperin päälle.
 4. Kuivuta uunissa, kunnes soseenpinta ei enää tartu sormeen. Tämä vei meidän uunissa n.5h.
 5. Leikkaa pitkiksi siivuiksi leivinpapereineen. Remmit on fiksua säilyttää leivinpaperissa kiinni käärittynä, jotta ne eivät tartu kiinni.

 

Sitten herkuttelemaan 🙂 Voit tehdä näitä myös muista hedelmistä ja marjoista tai yhdistellä eri makuja! Nektariiniremmit toimivat aprikoosiremmien tapaan ja sesongin mustaviinimarjoista saa hieman kirpsakkaammat remmit.

hedelmaremmit-0789hedelmaremmit-0798

 

2 kommenttia artikkeliin ”Aprikoosiremmit

 1. sipsu sanoo:

  Hei,
  jos ei ole tuoreita aprikooseja saatavilla, voisiko tämän tehdä kaupan soseesta?
  Nämä maistuu lapselle! 🙂
  Kiitos ihanasta blogistasi !

  Tykkää

  • Naprapaatinvaimo sanoo:

   Ehdottomasti voi tehdä. Ravintoarvoiltaan varmaan hitusen huonompaa, mutta tuskin muuten vaikuttaa lopputulokseen! Kaupan sosetta kannattaa varmasti keittää kokoon hieman, jotta kuivuu uunissa nopeammin. Bonnen isommissa tetroissa olevat hedelmäsoseet ovat meillä käytössä smoothieissa jne. Ja tätähän voi tehdä vaikka nyt sesongissa olevista persimoneista 🙂

   Ja kiitos itsellesi, lukijat tekevät suuren osan blogista! ❤

   Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s