Pulled pork ja hapankaali-coleslaw

 

Etenkin talvisaikaan olemme usein hauduttaneet possua uunissa. Meillä on ollut oikeastaan perinne -aina kun mies on tullut työmatkalta, olen tehnyt jonkin sortin possuruokaa. Useimmiten pitkään haudutettua possua. Kunnon lohturuokaa kylmältä reissulta kotiin tullessa. Kesäkelillä puolestaan suolainen ruoka maistuu lämpöisen päivän jälkeen, jolloin kunnon ruoka on sipsejä parempi vaihtoehto tyydyttää tuo suolanhimo. Ja näin sadepäivänä läpimäräksi kastuneena sitä alkaa himoita jo haudutettuja syysruokia.

alpit-001

pulledpork-0246.JPG

Grillikautta on silti vielä jäljellä ja tämän pitkään haudutetun possun viimeistely grillillä onkin helpointa. Haudutus kun usein jättää lihan harmahtavaksi ja grillaamalla pinnasta saa kutsuvan näköisen. Pulled porkin haaste vain on, että se on keittämisen jälkeen jo niin herkullisen mureaa, että se hajoaa grillipihdeilllä koskiessa pienempiin osiin. Kannattaa siis suosiolla grillailla pienempiä paloja eikä edes yrittää kokonaisen lavan siirtämistä grilliin.

Erilaiset coleslaw ovat minun majoneesiriippuvuuden vuoksi aika pitkälti testailtu. Välillä joukkoon raastetaan porkkanaa ja tällä kertaa lisättiin niin sipulia kuin myös hapankaalia, joka muuten taittaa kivasti rasvaisen possun makua. Bonuksena saa maitohappobakteereja suoliston hyvinvointia tukemaan 😉

Seuraavaksi siis meidän pulled pork -ohje, johon käytin tällä kertaa suolalapaa.   Nyhtöpossu, joka syötiin bataattiranskalaisten (ohje täällä), grillattujen kesäkurpitsasiivujen sekä hapankaalicoleslawn kera.

 

Pulled pork eli nyhtöpossu

Keitinliemi:
½rkl korianterin siemeniä, murskattuna
3 tähtianista
peukalon kokoinen reipas pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä hieman murskattuna
4rkl tamaria eli gluteenitonta soijakastiketta
3rkl hunajaa
muutama oreganon oksa
muutama timjamin oksa
ripaus chiliä
1l kuumaa vettä

porsaan suolalapa (suolaamaton lapa kannattaa suolata edeltävänä päivänä) tai possun niskaa (eli kassleria)

 1. Rouhi kokonaiset korianterit morttelissa. Kaada ison kattilan pohjalle. Kattilan tulisi olla suolalavan levyinen.
 2. Lisää kokonaiset tähtianikset ja kuorittu inkivääripala. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lavalla ja poista kuori. Lisää kattilaan.
 3. Mittaa joukkoon tamarindi ja hunaja, chili sekä yrtit.
 4. Kiehauta vesi vedenkeittimellä tai lisää kattilaan kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi.
 5. Kun liemi on kiehunut hetken ja hunaja sulanut, lisää joukkoon suolalapa.
 6. Keitä kunnes liha irtoaa luista eli n.2-3h.
 7. Nostele kypsät palat pois liemen joukosta ja grillaa pinnat grillissä tai uunissa grillivastusten alla.
 8. Keitä porsaan keitinlientä kokoon ilman kantta, kunnes nestemäärä on puoliintunut. Siivilöi liemi ja käytä possun kastikkeena. Voit myös tehdä liemestä keiton, tällöin kokoonkeittäminen ei ole tarpeen.

 

pulledpork_kastike-0248.JPG

coleslaw-0255.JPG

Hapankaali-coleslaw

½ pieni varhaiskaali
1dl hapankaalia
1 sipulin varsi
(½ punasipuli)
4-6rkl majoneesia (ohje täällä)

 1. Suikaloi puolikas varhaiskaali kulhoon.
 2. Suikaloi ohueksi punasipuli ja sipulin/kevätsipulin varsi.
 3. Lisää joukkoon hapankaali sekä silputut sipulit.
 4. Lisää majoneesia, kunnes kaalisalaatti ei ole enää kuivaa.

 

Jonkin verran valmisteluja ja tekemistä, mutta kaikki on sen vaivan arvoista. Lupaan. Etenkin jos yhtään saa kiksejä siitä, että näkee haudutetun porsaanlihan hajoavan jo hipaisusta tarjolle laittaessa 😉

pulledpork-0239

Ensi viikolla muuten tulossa ohje keitinliemen hyödyntämiselle (edit. löydät pulled porkin liemestä tehdyn keiton täältä). Eli älä missään nimessä heitä sitä roskiin vaan pakasta vaikka mielummin talteen ensi viikon varalle 🙂

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s