Bataattiranut

Meillä tehdään usein lisukkeeksi bataattiranskalaisia. Niitä dippaillaan itse tehtyyn majoneesiin, jonka mies sanoo olevan yksi perusravintoaineistani 😉 Majoneesihan on paljon yleistä olettamusta helpompaa tehdä itse, meille on vakiintunut tämä ohje. Majoneesiohjeesta löytyy myös vinkki munattoman majoneesin tekoon, jos kananmuna ei sinulle syystä tai toisesta käy.

Meillä bataattiranut tehdään yleensä 1-2 bataatista. Me emme lisää niiden joukkoon tärkkelysjauhoja, koska ne rapeutuvat ainakin meidän uunissa ilman niitä. Voit tarvittaessa käyttää esimerkiksi Maizenaa n.1rkl verran/bataatti. Tärkkelysjauho sekoitetaan bataattitikkuihin öljyn ja mausteiden kanssa samaan aikaan. Bataattitikut kannattaa myös levittää uunipellille väljästi tai tarvittaessa paistaa kahdessa erässä (tai käyttää kiertoilmaa ja kahta peltiä).

Me valmistamme bataattiranskalaiset uunissa kiertoilmalla ja grillivastuksella n.200°C:ssa. Kaikista uuneista ei kuitenkaan tuota yhdistelmää  (kiertoilma ja grillivastus) löydy, joten voit hyvin käyttää tasalämpöä. Tuolloin lämpötila kannattaa kuitenkin säätää 225°C. Kiertoilmalla nimittäin kannattaa aina käyttää 20-25°C alhaisempaa lämpötilaa kuin tasalämmöllä.

Grillivastuksen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä bataattiranskalaiset palavat helposti -etenkin, kun alkavat olla rapsakoita.

 

 

 Bataatti_ranskalaiset
Bataattiranut

Bataattia
Mietoa oliiviöljy (tai muuta kasviöljyä) n.1-2rkl/bataatti
Suolaa
Mustapippuria

  1. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se tikuiksi.
  2. Pane bataatit kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita.
  3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista ranuja 225-asteisessa uunissa tasalämmöllä n.20minuuttia (tai kiertoilmalla/kiertoilma+grillivastus 200°C) ja käännä. Jatka paistamista n.20min. Lisää tarvittaessa paistoaikaa, jos ranskalaiset eivät ole rapeita.

 

Bataattiranskalaiset_itse

 

Bataattiranskalaiset ovat hurjan helppo lisuke, jotka maistuvat myös taaperolle ja sopivat mainiosti myös grilliruoan kylkeen. Samalla valmistuvat myös muut juurestikut. Kannattaa kokeilla esimerkiksi palsternakkaa, porkkanaa, lanttua ja kyssäkaalia. Grillissä kannattaa paistaa myös persikan puolikkaita, ne tuovat makeudellaan aika kivaa vastapainoa muulle grilliruoalle.

 

Kannattaa kurkata myös:

Yksi kommentti artikkeliin ”Bataattiranut

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s