Aamupalavinkkejä ja smoothieohje

Aamupalaa ei skipata. Meillä sen syöminen saattaa venyä tunnin parin päähän heräämisestä (liian usein tulee ne ensimmäiset tunnit vietettyä kahvin voimin), mutta jokainen aamu se syödään. Joskus tehdään lettuja, useimmiten rapeita rahkalettuja tai banaanilettuja . Rahkalettutaikinan joukkoon lisätään välillä pinaattia, välillä banaani. Harvemmin teemme näitä maidottomia ja gluteenittomia lettujaNämä pähkinämuffinit sopivat muuten myös hyvin osaksi aamupalaa. Saatamme välillä myös tehdä kalaleivän, johon tulee levitteen sijaan esimerkiksi avokadoa tai sipaisu majoneesia sekä graavilohta ja salaattia. Hyvä hiivaton ja gluteeniton hapanleipäohje löytyy täältä.

Meillä huolehditaankin, että jokaisella aterialla olisi hiilihydraattia (hedelmät, gluteenittomat viljat jne.), proteiinia (kala, kana, kananmuna, liha jne.) ja hyviä rasvoja (avokado, kasviöljy, pähkinät jne.). Niinä päivinä kun treeni jää välistä, useimmiten rajoitetaan myös (aikuisilla) hiilihydraattien saantia.

Useimmiten aamupalanani on nopeasti valmistuva smoothie. Joko vihersmoothie (ohjeita esimerkiksi täällä) tai kananmunanvalkuaisilla höystetty smoothie (Laitilan ProEgg nestemäinen valkuaisvalmiste). Tai sitten tehdään pelkkä marjasmoothie, jonka oheen paistetaan muutama kananmuna tai syödään kalaa tai lihaa. Tällä kertaa smoothie valmistui kuitenkin itse tehdystä kookosjogurtista ja proteiiniksi valikoitui muutama juustosiivu.

 

Maidoton aamupalasmoothie

2dl kookosjogurttia (ohje täällä)
1 banaani
2dl jäisiä mansikoita (varmista, että tehosekoittimellasi saa pilkkoa näitä)

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.
  2. Syö lisäksi jotain proteiinia kuten kananmunaa, juustoa tai leikkelettä.

Maidoton_mansikkasmoothieMaidoton_aamupalasmoothie

 

Nautinnollisia, pitkiä ja kesäisiä aamupalahetkiä!

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s