Ensi vuonna kaikki on mahdollista

 

Nyt kun joulu on hiljaa hipsutellut ohi, on aika alkaa suunnata katseita tulevaan vuoteen. Vuoteen, jolloin kaikki on mahdollista. Vai mitä? 😉

Vaikka muutos on mahdollista missä tahansa vaiheessa vuotta, on vuoden alussa jotain puhdistavaa. Jotain, joka tyhjää pöydän ja putsaa pinnat.

Olen kuunnellut joulunpyhät Unelmahommissa -kirjaa. Tiedätkin ehkä tuon Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan. Mielenkiintoinen ja innostava opus. Ja osuu tällä hetkellä loistavaan saumaan omien pohdintojeni kanssa. Koska vatsan pohjassa kutittaa. Pieni haave, joka on vähitellen kasvanut. Jopa niihin mittoihin, että se alkaa tuntua mahdolliselta. Ja vieläpä realistiselta.

Aika kuitenkin näyttää mihin tämä kutina johtaa. Vai onko se vain sivupolku.

Sadut kiehtovat. Mielikuvitus laukkaa. Haaveet motivoivat muutokseen. Asettavat tavoitteita. Ovat olennainen osa hyvinvointia. Elämän kokemista merkityksellisenä. Päämäärä on asetettu. Jokin, jota kohti pyrkiä.

Ilman toimintaa haaveet ovat kuitenkin vain päiväunia. Haaveita, jotka jäävät toteutumatta, koska uskallusta ei ehkä löydykään hyppyyn. Koska ei olekaan vaadittuja taitoja. Taitoja, joiden hankkiminen vaatisikin liikaa voimavaroja. Tai siltä se sillä hetkellä tuntuu.

Enna-0632.jpg

Enna-0923.jpg

 

Muutos

Myös sinun elämään on tarkoitettu hyviä asioita. Vaikka olisitkin kokenut viime vuoden aikana pettymyksiä.

Myös sinä voit saavuttaa haaveitasi. Vaikka ne tuntuisivatkin mahdottomilta.

Sinussa ei ole vikaa. Siispä haaveile.

Löytyykö jokin unelma, jonka haluaisit toteuttaa? Jokin, jota kohti haluaisit pyrkiä?

Mitä taitoja tuohon haaveeseen pääseminen vaatii sinulta? Ja jos sinulta ei vielä löydy kyseisiä, miten voisit ne saavuttaa?

Pystytkö jakamaan päämääräsi osatavoitteisiin? Keskity näiden tavoitteiden saavuttamiseen yksi kerrallaan. Älä mieti vielä tulevia. Näin huomaat, ettei se päätavoite tunnukaan enää niin mahdottomalta. Se onkin täysin saavutettavissa.

amaryllis-0054

Älä jää paikallesi makaamaan -tai jää, jos se tuntuu hyvältä

Huomaa, että onnellisuus ei vaadi uusia asioita. Ei tyhjää vihkoa eikä päättäväisiä tavoitteita. Se löytyy loppupeleissä sisältäpäin. Siitä, että on tyytyväinen siihen mitä on. Löytää ne hyvät asiat elämästään ja aktiivisesti keskittyy niihin. Tämä ei kuitenkaan estä unelmointia ja päämäärien asettamista.

Itse en ainakaan näe, että voisin missään vaiheessa pysähtyä. Jämähtää paikoilleen. Koska silloin en olisi onnellinen. Muutos ja kehittyminen ovat minulle eteenpäin vievä voima. Ovatko ne sinullekin?

Uskon, että itseään voi aina kehittää. Kehittää ajatteluaan ja toimintaansa. Ehkä luoda uraa ja silti pitää lapset kotona.

Mistä sinä haaveilet? Mitä sinä haluat saavuttaa tulevana vuonna? Ole päättäväinen. Jätä empimiset pois. Muotoile vastauksesi:

  • Tulevana vuonna minä teen…
  • Vuoden kuluttua olen…
  • Minut tekee onnelliseksi…

 

Ja muista:

nextyeareverythingispossible

Ihanaa uutta vuotta 2018! Jos tarvitset lisätsemppiä vuoteen, kannattaa tutustua näihin:

2 kommenttia artikkeliin ”Ensi vuonna kaikki on mahdollista

  1. Suvi - Kotonainen sanoo:

    Olipa ihana ja rohkaiseva postaus ❤ Huomasin nyökytteleväni: kyllä, minä pystyn! On tärkeää muistaa, että vaikka olisikin kohdannut epäonnistumisia niin se ei tarkoita, etteikö voisi myös onnistua.
    Ihanaa vuotta 2018 teille kaikille!

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s