Helppoa arkiruokaa: pikacurry

 

Alkusyksy on hujahtanut kiireisissä merkeissä. Monta projektia on työn alla eikä aikaa tunnu olevan vuorokaudessa riittävästi. Ei vaikka olisi kuinka tehokas.

Ruokaa on kuitenkin syötävä, joten ruoanlaitossa on hieman oiottu viime kuukauden aikana. Toisaalta vienosti puhaltava syystuuli on saanut minut janoamaan lämmittäviä ruokia.

Olen aiemmin mennyt ”kaikki on tehtävä itse” asenteella. Ja monessa asiassa tämä päteekin. Pysähdyin kuitenkin loppukesän kauppareissulla maustehyllyjen väliin tutkimaan tarkemmin ja löysin yhden tahnan, joka vaikutti yllättäen ihan järkevältä. Toki kasviöljyn ja suolan laatu eivät varmasti ole optimaalisia, mutta ehkä ne ovat loppupeleissä pisara meressä. Suolaisuutta on kuitenkin sen verran, ettei suolaa kannata enää ruoanvalmistuksen yhteydessä lisätä. Nytkin lopputulos on omaan makuun vahvasti suolainen.

Muuten Patak´s maustetahnat sisälsivät pääasiassa jauhettuja mausteita. Ylipäätään maustetahnaviidakossa kannattaa kurkata selostetta, ettei se sisältäisi:

  • aromivahventeita kuten natriumglutamaattia (E621) tai hiivauutetta
  • lisättyjä väriaineita
  • sokeria

Optimi olisi vielä, kun löytyisi tahnoja, joissa ei ole lisätty suolaa. Sillä mielelläni ainakin itse lisäisin haluamani suolan (ja määrän) erikseen.

Tästä syystä pääasiassa arkiruoka kannattaa edelleen maustaa itse tehdyillä tahnoilla tai jauhemausteilla, joita muuten kannattaa hieman ”herätellä” pannulla ennen kookoskerman lisäämistä. Näitä jos halajat, kannattaa kurkata nämä Broileria tomaatti-kookoskastikkeessa -ohjeet. Silloin tällöin puolivalmiiseen pitäytyminen ei kuitenkaan kaada venettä ja on varmasti paljon parempi ratkaisu, kuin mättöpitsan tilaaminen 😉

helppocurry-0385helppocurry-0387

Arjen pikacurry

1pkt broilerin paistileikkeitä (+öljyä paistamiseen)
4dl kookoskermaa
1/2 prk currytahnaa (kuten Patak´s curry paste)
kasviksia kuten porkkanaa/mustakaalinlehtiä jne.
korianteria koristeeksi

  1. Ruskista broilerin paistileikkeet pannulla öljyssä.
  2. Lisää joukkoon currytahna ja kookoskerma. Jätä muhimaan
  3. Pilko joukkoon kasviksia kuten silppua mustakaalia tai kuutioi porkkanaa.
  4. Anna muhia riisinkeittoajan eli n.15-30min. Saat vahvemman maun, mitä pidempään curry muhii.

 

Curryn joukkoon voit lisätä myös esim. tomaattimurskaa, -pyrettä tai tuoreita tomaattikuutioita. Kaavoihin ei ole siis kiireessäkään pakko kangistua. Kasvisten roolia voi aterialla toimittaa yhtä hyvin myös vihersmoothie, joka on ainakin meillä nopean kokin salaatti, jonka lapsetkin takuuvarmasti ”syövät” 😉

Curryn joukkoon voi myös lisätä linssejä tai papuja tai tehdä vaikka kokonaan vege- tai kasvisversion, jos palkokasvit/juustot eivät aiheuta oirehdintaa.

helppocurry-0391

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

2 kommenttia artikkeliin ”Helppoa arkiruokaa: pikacurry

    • Naprapaatin vaimo sanoo:

      Tässähän kanan voi oikein hyvin korvata oikeastaan millä tahansa. Välillä kalaa, välillä possua, välillä vaikkapa vuohenmaitohalloumia kuten blogini Palak paneerissa käytin. Eli paljon vaihtoehtoja ja taipuu tosiaan oikein mainiosta kasviruoaksi vaikkapa linsseillä!

      Tykkää

Jätä kommentti