Marokkolainen appelsiinisalaatti -superhelppoa herkkua!

 

Opiskelukaverini ehkä muistavatkin tämän. Meillä on tehty tätä marokkolaista appelsiini-taatelisalaattia siitä asti, kun yliopistolla yhteen kurssiin liittyen olin seuraamassa havaintoesitystä marokkolaisesta ruokakulttuurista.

Tutustuimme siis tuolla kurssilla syvemmin valitsemaamme ruokakulttuuriin ja suunnittelimme ruoat, jotka sitten opetimme havaintoesitysluokassa muille. Eli luokassa, jossa oli havaintokeittiö edessä ja peili katossa, jotta muut kurssilaiset näkivät myös mitä liedellä tapahtui.

Tämä herkku on loistavaa sesonkiruokaa kirpeine appelsiineineen ja toffeisine taateleineen.  Päälle ripoteltava kaneli kruunaa koko jälkiruoan. Kanelina kannattaa käyttää aitoa (ceylon) kaneli tavallisimmin myynnissä olevan kassiankanelin sijaan. Sillä etenkin lapsille tulisi välttää tuon maksalle myrkyllisen, kumariinipitoisen kanelin antamista.

appelsiinisalaatti-0100

appelsiinisalaatti-0096.jpg

Marokkolainen appelsiini-taatelisalaatti

Appelsiineja
Taateleita
Aitoa kanelia

  1. Kuori ja viipaloi appelsiini.
  2. Poista taateleista kivet ja pilko pieniksi paloiksi appelsiinien päälle.
  3. Ripottele päälle kanelia.

 

appelsiinisalaatti-0089

Viikonloppuna on tulossa asiaa aminohapoista, jatkoa siis luvassa edelliselle Palautusjuomat ja proteiinijauheet -mitä, miksi, milloin? -artikkelille.

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s