Muutama kirjasuositus

 

Suurin osa on syyslomalla nyt tai lähiviikkoina, joten muutama kirjavinkki oman hyvinvoinnin kehittämiseen -osa on jo itsellä luettuna, osa aktiivisessa luvussa, osa selailun kohteena. Krooninen hyvinvointikirjallisuuden lukija kun olen 😉

kirjasuositukset-1281.jpg

 

Mia Jokiniva: Hengähdyshetkiä -opas stressittömään elämään

Ihana ystävä kiikutti tämän minulle lomalukemiseksi. Ja täytyy sanoa, että suosittelen vahvasti. Jos pidät kirjoista, joissa ei ole vain ”mututietoa” vaan myös faktaa, on tämä mielenkiintoista luettavaa suorituselämään. Muistammeko pysähtyä ja kuunnella itseämme? Ja tehdä niitä oikeasti oman hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita vai luulemmeko rentoutuvamme parhaiten sohvalla maaten lapsien mentyä unille kiireisen päivän jälkeen? Vai voisiko rentoutuminen tapahtua kuitenkin paremmin, hieman vaivaa näkemällä?

Kirjassa myös yksinkertainen ohjelma, joka räätälöidään kirjan loppua kohden edetessä omiin tarpeisiin sopivaksi. Ehkä eniten rakastuin ”Nyt riittää, että käännät sivua” lauseisiin kappaleiden lopussa, kun Jokiniva oli ensin kertonut, mitä tehtäviä kirja tuo jatkossa mukanaan. Tehkäämme siis pieniä askelia kohti pysyviä muutoksia. Eikä stressata tulevaa.

 

Mia Jokiniva: Stressin luomuhoito – täsmätekniikat hengähdyshetkiin

Tähän edellinen kirja sai minut tarttumaan. Jälleen paljon stressifaktaa, mutta nyt keskitytään lähinnä käytännön työskentelyyn, kuten kirjan nimikin jo lupaa.

kirjasuositukset-1285

 

Kerstin Hultén: Suojaa ruoasta -syöpää ja muita sairauksia vastaan

Lääketieteen lisensiaatti sekä laillistettu ravitsemusterapeutti, joka on keskittynyt väitöskirjassaan ruoan suojaavaan vaikutukseen rintasyöpää vastaan.

Mielenkiintoista luettavaa. Paljon faktatietoa, joka pohjaa tutkimuksiin, erilaisia ruokaryhmiä eriteltynä syövän kannalta sekä lopussa kasa ruoka-ohjeita. Erikseen kohdennettu osio myös lapsiin ja vanhempien mahdollisuuksiin suojata lapsensa monipuolisella ruokavaliolla.

kirjasuositukset-1283

 

Outi Rinne: Raakaruoka-aika! Herkkuja ilman hellaa ja uunia

Nimestään huolimatta kirja ei ole ”vain” raakaruokakirja. Henkilökohtaisesti tykästyin kirjaan, koska se antaa vapauden valmistaa ruoat myös uunia ja hellaa käyttämällä. Kirjasta saa ammennettua loputtomasti ideoita maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon.

kirjasuositukset-1282

 

Antti Nurmi: Toiminnallinen harjoittelu -monipuolisen treenaajan opas!

Tämän kirjan kohdalla olen ehkä hieman jäävi, sillä sivuilla vilahtaa myös oma mies. MUTTA kirja on oikeasti hyvä perusteos oman kehon painolla tehtäviin harjotteisiin sekä kehonhuoltoon. Mukama on myös eri välineillä (kahvakuulat, boxit, leuanvetotankot, kuntopallot jne.) tehtäviä harjotteita, mutta myös paljon ideoita kotitreeniin ilman välineitä. Kuvat ovat selkeitä ja helposti noudatettavia.

 

kirjasuositukset-1290

Lukuiloa! 🙂

 

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s