Alkuvuoden kirjasaldo

 

Puhuinkin aiemmin saaneeni kuuntelukirjasovelluksen käyttööni. En ole juurikaan lasten saamisen jälkeen jaksanut itse lukea, mutta sovelluksen myötä löysin kirjat uudelleen. Kuuntelun muodossa.

Pääasiassa olen hyödyntänyt ajomatkat ja vaunuttelut nukkuvan kuopuksen kanssa kirjaa kuunnellen. Olen kuunnellut kirjoja hetken myös iltaisin jo sänkyyn mentyä, mutta tunnustetaan, että muutamaan otteeseen olen torkahtanut kesken kaiken rauhallisen lukijan ääneen.

Harmikseni huomasin, että osa sovelluksessa olevista kirjoista ei ole kuin luku muodossa eli kaikkien kuuntelu ei onnistu. Ja henkilökohtaisesti luen mieluummin käsissä fyysisesti olevasta kirjasta kuin puhelimen tai tabletin näytöltä. Olen siis keskittynyt vain kirjojen kuunteluun sovelluksella.

Aiemmin kerroin kuunnelleeni Unelmahommissa -kirjan ja pitäneeni siitä kovasti. Sen syvemmin en nyt paneudu enää siihen.

kuunnellutkirjat-0297.jpg

Tämän lisäksi olen ehtinyt Oskari Saaren kirjoittamaan Aki Hinta -voittamisen anatomia -kirjaan. Eevi Minkkisen Ole itsellesi armollinen -kirjaan sekä nyt kesken olevaan Joni Jaakkolan Väkevä elämä -kirjaan. Jälkimmäinen on useammankin opuksen kirjoittaneen Kaisa Jaakkolan mies.

Näistä kirjoista seuraavaksi lisää lyhyesti.

 

Oskari Saari: Aki Hintsa -voittamisen anatomia

Aki Hintsan elämäkerta ja sinänsä mielenkiintoista kuultavaa, vaikkei formulat erityisesti itseäni kiinnostakaan. Hintsan periaatteet kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista ja valmentamisesta ovat kuitenkin niin lähellä omia ajatuksia, että oli ihana kuunnella tätä uraa uurtaneen miehen tarina. Joskin surullista, ettei hän noudattanut itse omia periaatteitaan ja toimii sinänsä varoittavana esimerkkinä itse kullekin hyvinvointialalla toimivalle. Muistatko huolehtia myös itsestäsi?

kuunnellutkirjat-0296

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen

Lempeä kirja addiktioista. Addiktioista, jotka voivat näyttää ulospäin terveellisiltä, mutta jotka hallitsevatkin yksilön elämää ja käyttäytymistä. Eevi Minkkinen kertoo omakohtaisia kokemuksiaan syömishäiriöstä toipumisesta ja ”terveellisyyteen” koukuttumisesta.

Kuuntelemisen arvoinen, etenkin jos tunnistat olevasi jollain asteella suorittaja. Toisaalta olisi ollut mielenkiintoista käydä kirjoittajan kanssa keskustellen kirja läpi, sillä joissain asioissa koin mielipiteidemme myös eroavan. Toki addiktio ja terveellisten elämäntapojen noudattaminen ilman addiktiota ovat täysin eri asia ja siksi en ehkä myöskään täysin pystynyt sisäistämään kirjaa.

Ajatuksia kuitenkin heräsi ja kärsit addiktiosta tai et, niin kuuntelemisen arvoinen teos. Muistuttaa, ettei aina tarvitse olla niin ankara.

kuunnellutkirjat-0295

Joni Jaakkola: Väkevä elämä

Tässä kirjassa en ole vielä päässyt edes puoleen väliin, mutta vahva suositus jo tähän asti kuunnellun perusteella. Joni Jaakkola korostaa samoja asioita, joita itsekin olen blogissa yrittänyt nostaa esille. Kokonaisuus ratkaisee ja pysyvät muutokset tulevat pienin askelin. Jaakkola kannustaa tekemään pieniä valintoja kohti väkevämpää elämää. Elämistä täynnä olevaa elämää. Ja se ei tarkoita pakonomaista suorittamista tai sitä, että kaiken pitäisi aina olla kivaa.

kuunnellutkirjat-0293

Mitä kirjoja sinä olet lukenut tai kuunnellut alkuvuoden aikana? 🙂

 

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s