Mustaherukkakakku

Vaikka eilen lupailtiin sateista säätä, päädyimme sattumien kautta ajamaan kohti vanhaa, suurta tammea. Niinhän siinä kävi, että kaatosade yllätti kesken kaiken, mutta tammi vanhus tarjosi sateensuojaa. Jos siis ajelet Lohjan ohi, kannattaa käydä kurkkaamassa tuo upea Paavolan tammi.

paavolantammil-0677
paavolantammil-0693

Toissapäivänä saimme vieraita. Kuin tilauksesta. Pakastimessa nimittäin odotti tämä ihanan raikas mustaherukkakakku. Kyseinen kakku on gluteeniton (itseasiassa viljaton), maidoton sekä pähkinätön. Yleensä olen tehnyt raakakakun pohjan esimerkiksi täältä löytyvällä ohjeella. Monella blogin lukijalla on kuitenkin myös pähkinäallergia, joten vaihtelu virkistää ja tällä kertaa kakkupohja on myös pähkinätön.

Pohja on aika makea, koska siihen on käytetty kuivattuja viikunoita ja mulperimarjoja. Halutessasi voit tehdä pähkinäpohjan tai sitten lisätä pohjamassan joukkoon esimerkiksi 1dl kaurahiutaleita, jos kaura sopii ruokavalioosi.

Tein kakun tällä kertaa hieman kapeampaan (20,5cm halkaisija), mutta korkeampaan (10cm) irtopohjavuokaan. Lisää siis pohjataikinan määrää puolella, jos käytät halkaisijaltaan suurempaa vuokaa.

Mustaherukka raakakakku

Pohja
8 kuivattua viikunaa
2,5dl mulperimarjoja
(1dl kaurahiutaleita/pähkinöitä halutessasi)
ripaus suolaa

  1. Mittaa ainekset tehokkaan tehosekoittimen kulhoon ja aja massa tasaiseksi.
  2. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

5dl mustaherukoita
4dl kookoskermaa
2dl kookosöljyä
40g (n.1dl) kaakaovoita
3 taatelia (kivet poistettu)
1rkl hunajaa

Lisäksi koristeeksi: mustaherukoita, pensasmustikoita, pursotettua kookoskermaa ja syötäviä kukkia

  1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy. Mittaa muut ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
  2. Koneen käydessä, lisää joukkoon sulatettu kaakaovoi sekä kookosöljy.
  3. Maista ja makeuta tarvittaessa lisää. Muista, että pohja on hyvin makea eli hapan täyte tasapainottaa pohjan makeutta.
  4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja siirrä pakastimeen jähmettymään. Ota kokonaan jäinen kakku sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.
  5. Jos haluat koristella kakun pursotetulla kookoskermalla, laita toinen kookoskermatölkki jääkaappiin jähmettymään. Kun kerma on jähmettynyt, laita haluamasi tylla ja muutama ruokalusikallinen kookoskermaa pursotinpussiin.

Jos raakakakku ei nappaa, mutta mustaherukoita oli käytettävissä, kannattaa kurkata myös tämä mamman marjapiirakka ohje. Kyseisessä on hyödynnetty itse tehtyä kookosjogurttia, jonka ohjeen löydät täältä. Kirpsakat herukat sopivat siihen t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-s-t-i. Etenkin punaherukat. Ja lupaan ettei maidottomuutta huomaa 😉

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s