Syksyn työarjen ja liikunnan yhteensovittamisesta

Blogin ja Facebookin puolella on ollut aika hiljainen kesä, johtuen useammastakin syystä, joista osasta lisää myöhemmin. Instagram on pysynyt jokseenkin aktiivisena, vaikka sinnekin on kesän aikana kertynyt pidempiä taukoja ns. someahdistuksen vuoksi. On ollut ihanaa pitää puhelinta poissa ”vapaalla”, valmennuksia kun tuli kesän aikana yllättävän monta. Syksyä kohden joudun kuitenkin rajoittamaan entisestään alkavien valmennusten määrää, koska meillä alkaa hieman erilainen arki.

Lapset ovat jo aloittaneet päiväkodin, useampi päivä on siis vietetty harjoitellen ja uusia arkirutiineja luoden. Itse aloitan tällä viikolla jo opetushommissa, joskin ensi viikolla vasta oppilaiden kanssa. Otin myös vastaan tarjotun haastavamman erityisopetuksen tehtävän, alunperin kaavaillun kevyemmän opetushomman sijaan. Tämä tarkoittaa niin suurempaa viikoittaista tuntimäärää sekä opetuksen ulkopuolella aikamoista työmäärää. Toisaalta on todella ihanaa päästä tekemään myös toista itselle tärkeää asiaa ravitsemuksen ohella. Blogi siis saattaa jatkaa rauhallisempaa tahtiaan syksyn. Ainakaan suuria katsauspostauksia ei ole lähiaikoina tulossa. Kuusamo reissustamme kirjoitan useamman tärpin sinne matkaaville lapsiperheille!

Se mikä tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, on miten saamme molempien vanhempien liikunnan, lasten päivähoitoajat (max 7h/pvä) ja molempien työajat soviteltua yhteen. Etenkin kun aikataulut liikkuvat viikosta toiseen.

Tällä hetkellä suunnitelma on tämä: lapsilla tulee olemaan suhteellisen säännölliset hoitoajat ja ne pyritään pitämään niissä. Me vanhemmat yritämme luovia omat treenimme työpäivän lomaan tai jatkoksi, joko ennen töihin menoa tai sen jälkeen. Todennäköisesti tulen lyhyempinä päivinä ajamaan kotiin kuntosalin kautta, joka onneksi sijaitsee työmatkan varrella. Illat pyritään pyhittämään perheajalle ja läsnäololle, joskin sinne tulee pakostakin joitakin työjuttuja. Myös viikonloput ovat villikortti töiden vuoksi. Toki perheaikaa voi iltaisin olla myös yhteinen pyörälenkki, joka voi onneksi olla jo yli 10km mittainen, sillä 4,5v jaksaa polkea jo aika pitkää matkaa.

Se mikä on selvää, molemmille täytyy löytyä aikaa pitää itsestään huolta ja liikkua. Muistattehan te sen arjen keskellä?

Olen sivunnut asiaa aiemmin joParempi äiti -postauksessa, johon voi sukeltaa lukemaan lisää.

Siihen asti, kunnes blogiin tipahtelee lisää postauksia, voit jatkaa kurkkaamalla nämä:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s