Itse tehty perunasalaatti

Grillauskausi on alkanut meillä, kuten varmaan aika monessa muussakin kodissa. Lisukkeita pohtiessamme, kyhäsin nopeasti kaapista löytyneellä majoneesilla perunasalaatin kaapista löytyneistä uusista perunoista ja kevätsipulista. Tähän salaattiin saat myös kätevästi käytettyä edellisenä päivänä keitetyt, yli jääneet perunat.

Kaupan majothan kannattaa jättää sinne kauppaan, koska majoneesin valmistaminen itse on paljon helpompaa, kuin yleisesti uskotaan. Jos tarvitset kananmunattoman ohjeen, korvaa majoneesiohjeen kananmuna kolmella ruokalusikallisella säilykekikhernelientä. Ja varmista, ettei käyttämäsi sinappi sisällä kananmunaa. Tuo kikherneliemi muuten korvaa monessa kananmunan eli sillä saa tehtyä myös esim.vegaanisia marenkeja.

Mutta nyt takaisin grillilisukkeisiin 😉 Käytin salaatin maustamiseen yrttejä, tällä kertaa kirveliä ja lehtipersiljaa. Saa vapaasti varioida ja testailla, mitkä sopii omaan makuun 🙂

Perunasalaatti

Maidoton_perunasalaatti_itsetehty

 

Itse tehty perunasalaatti

1-1½dl majoneesia (ohje täällä)
n.800g uusia perunoita
3 vartta kevätsipulia
n.½ tl merisuolaa
½dl silputtuja yrttejä (n.1dl ennen silppuamista)

  1. Pese ja keitä uudet perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Halkaise perunat leikkuulaudalle jäähtymään, kun perunoiden pinta on ehtinyt hetken jäähtyä. Näin perunat jäähtyvät sisältä nopeammin kuin kokonaisina. Voit toki käyttää edellisenä päivänä käytettyjä perunoita.
  2. Huuhtele ja silppua perunoiden kiehuessa sipulit kulhoon. Mittaa joukkoon majoneesi ja yrtit.
  3. Lisää kulhoon jäähtyneet, halkaistut perunat. Jos perunoiden ei anneta jäähtyä tarpeeksi, voivat ne kypsyttää majoneesin kananmunaa (jos se sitä sisältää) -meillä on kyllä käytetty myös lämpimiä perunoita eikä tätä ole vielä niillä tapahtunut.
  4. Sekoita varoen, etteivät perunat mene rikki. Mausta sinulle sopivalla määrällä suolaa.

 

Tämän perunasalaatin joukkoonhan voi hyvin pilkkoa myös paahdettuja paprikoita, kesäkurpitsaa tai esimerkiksi munakoisoa. Voit myös käyttää majoneesin sijaan esimerkiksi tätä yrttiöljyä, voit valmistaa sen esimerkiksi persiljasta ja kirvelistä. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja, kesä -tai ainakin grillauskausi, on pitkä 😉

 

Kurkkaa myös nämä:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s