Chia -vanukas

Erilaisia chia-vanukkaiden ja hyytelöiden ohjeita löytyy paljon. Nyt esittelenkin meidän perheen perusversio tästä välipalasta. Chia-hyytelö on niin maidoton, gluteeniton kuin myös vegaaninen. Voit käyttää kokonestemääränä kookosmaitoa tai halutessasi kookoskermaa. Mutta voit myös ”lantrata” tuon kookoskerman vedellä, kuten me yleensä teemme. Tällä ohjeella hyytelöstä tulee lusikoitavan paksua eli jos haluat juoksevamman koostumuksen, lisää hieman nestettä.

Chia-hyytelöä voi hyvin tehdä muistakin nesteistä kuten mantelimaidosta, smoothieista tai mehuista. Jos päädyt käyttämään juoksevaa maitoa tai mehua nesteenä, hyytelöä kannattaa sekoittaa useampaan otteeseen, jotta siemenet eivät jää kellumaan nesteen pinnalle vaan hyytelö muodostuu tasaisesti.

Chia-siemenet sisältävät paljon kuitua ja hyviä rasvoja, etenkin omega-3-rasvahappoja. Lisäksi niissä on paljon magnaania ja kalsiumia sekä antioksidantteja. Chia-siemenet ovat myös proteiinipitoisia (20%).

 

 

Chia-vanukas-1

Chiahyytelo-1

Chia-vanukas

2dl kookoskermaa
2dl vettä
1tl Bourbon vaniljaa
5rkl chia-siemeniä
halutessasi makeutusta esim. hunajaa tai agavesiirappia

  1. Sekoita hyvin keskenään kookoskerma ja vesi sekä Bourbon vaniljajauhe.
  2. Lisää joukkoon chia-siemenet ja anna turvota hyytelöksi jääkaapissa (vähintään 15min).

Chia-kookosvanukas-1

 

Voit syödä chia-vanukasta marjojen tai smoothien kanssa. Makeuttamalla vanukasta runsaammin, saat hyvän jälkiruoan korvikkeen makeanhimoon. Ravintoaineista tinkimättä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s