Sneak peek -vihersmoothiekirjaan

Koska vihersmoothie e-kirja alkaa vihdoin olla valmiina ja lehtijuttuakin on sen tiimoilta tiedossa maaliskuun puolella, haluan julkaista muutaman kuvan myös täällä blogin puolella tulevasta opuksesta. Ja mikä tärkeintä, jakaa kanssanne kirjan raikkaan kannen ❤

Pystymallinen kirjan kansi

Täytyy myöntää, että vaikka kuinka olen rakastanut tätä prosessia, on se silti ollut pitkä ja väsyttävä. Tunnen tietynlaista keveyttä, kun pääsen vähitellen luopumaan tiukasta otteestani.

.

Kohti kirjaa

Koko ajatus kirjalle syntyi, kun toistuvasti törmäsin siihen käsitykseen, että vihersmoothiet ovat pahan makuisia.

Meillä kyseiset ovat jo pidempään olleet osa arkea helppoutensa vuoksi, joten myös luonamme käyneet ystävät lapsineen ovat juoneet tekemiäni smoothieita ja kehuneet hyviksi. Eräs ystäväni tapaa pyytää vihersmoothieta meille tullessaan.

Myös blogin kautta minulta kyseltiin neuvoja vihersmoothien tekoon ja lasten kasvisten saannin lisäämiseen. Lopulta minä puolestani päädyin heittämään palloa teille ja kyselin mitä te kirjalta haluaisitte, jos sellaista rupeaisin tekemään.

Toive herkkävatsaisten huomioimisesta nousi esiin useammassa viestissä. Osa sen sijaan toivoi makeita ja osa vähemmän makeita ohjeita. Päädyin kuitenkin tekemään kaikista gluteenittomia, lehmänmaidottomia (maitohappokäynyttä heratiivistettä löytyy muutamasta ohjeesta) ja hedelmillä makeutettua. Vähemmän makeaa toivovat, voivat vähentää helposti makeiden hedelmien määrä.

Kirja on tehty toiveiden mukaan meidät herkkävatsaiset huomioiden. Se oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, kun lähdin kirjaa suunnittelemaan.

Rakensin kirjan alkuun napakan, tutkimuksiin pohjaavan teoriaosuuden niin kasvisten terveysvaikutuksista ja tärkeydestä, kuin myös herkkävatsaisten ruokavaliosta. Lisäksi olen luonut karkean ohjeistuksen vihersmoothieiden valmistukseen ja katsauksen niissä käytettäviin ainesosiin. Jotta sinulla olisi mahdollisimman helppoa varioida ohjeita makusi mukaan.

Esimerkki kirjan teoriasivusta (itse kirja leimattomana)

.

”Siis tässä on 45 smoothieohjetta?!”

Itse ohjeet pohjasin pitkälti FODMAP -ruokavalioon. FODMAP -ainesosat on merkitty kirjan ohjeisiin pienellä tähdellä (*). Kyseisen ainesosan viereen on sulkeisiin laitettu yksi vaihtoehto, johon FODMAPeja sisältävän ruoka-aineen voisi vaihtaa. En halunnut jättää kaikkia FODMAP lähteitä pois, sillä rajoitteet ovat hyvin yksilöllisiä eikä ruokavaliota kannata rajata turhaan.

Tarkoituksenani on ollut luoda erilaisia reseptejä, hieman erilaisin koostumuksin ja mauin. Ja ennenkaikkea rohkaista teitä myös kokeilemaan ennakkoluulottomasti. Sillä vihersmoothieiden maailmassa ei mikään ole kiveen hakattua. Variointimahdollisuuksia on monia ja useimmat katastrofit saa korjattua muutamalla extra banaanilla -makeus nimittäin pelastaa usein 😉

Kirjassa on yhteensä 45, herkullista ohjetta. Pääasiassa smoothieita, mutta myös muutama erilainen vaihtoehto perinteiselle. Pitäydyin kuitenkin tekemään kaikista heleän vihreitä, vaikka heitänkin ilmoille kysymyksen, tarvitseeko vihersmoothien olla vain vihreää? 😉

Olen pyrkinyt kotitalouspedagogin pätevyydellä tekemään kaikista smoothieista myös mahdollisimman hyvän makuisia. Monelle tämä tarkoittaa makeutta, joten banaania ja/tai ananasta on käytetty useassa ohjeessa. Banaani on siitä kätevää, että sillä saa myös paksumpaa rakennetta smoothieen.

Arvokkaana testiryhmänä ovat toimineet mieheni ja lapseni. Kiitos heille, sillä vihersmoothieita taisi tulla ohjeita kuvatessa aikamoisia määriä juotavaksi 😉

Ja kiitos teille muutamalle, jotka otitte kopin, kun viskasin kirjan kannen tai raakaversion teitä kohti. Saan teiltä arvokasta palautetta, joiden avulla saan viilattua kirjan timanttiseksi!

Nyt uskallan jo sano, että maaliskuussa palataan tehosekoittimen ääreen -yhdessä 😉 Loppuun vielä kirja-aukeaman muodossa yksi ohje teille kokeiltavaksi ❤

Esimerkki kirjan ruokaohjesivusta (itse kirja leimattomana)

.

Sinua saattavat myös kiinnostaa:

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s