Kesäkurpitsapasta härkäpavuilla

Tämä kesäkurpitsapasta härkäpavuilla ja kanttarelleilla on sen verran ruokaisa, että se käy myös kevyestä kasvislounaasta. Härkäpapu sisältää paljon proteiinia ja sitä on saatavilla tuoreena vain reilu kuukauden ajan elo-syyskuussa. Kesäkurpitsaa puolestaan on saatavilla nyt paljon ja todella edullisesti. Kukkakaalitalkoiden jälkeen onkin haasteeksi heitetty sopivasti myös kesäkurpitsatalkoot -osallistutko myös sinä? 😉

Härkäpavut vaativat hieman esivalmistelua, mutta ovat täysin sen vaivan arvoisia. Ensin ne kuoritaan, sitten pavut keitetään n.3-5min suolavedessä ja papujen pintakalvo poistetaan. Keittämisen jälkeen pavut pullahtavat helposti kotelostaan. Härkäpapua voi keittämisen jälkeen myös pakastaa talven varalle.

harkapavutv-0998

sienet-0996.JPG

Kesäkurpitsapasta härkäpavuilla
(4hlölle lisukkeeksi/2 pääruoaksi)

n.500g tuoreita härkäpapupalkoja
2 kesäkurpitsaa
2 sipulia varsineen
kourallinen kanttarelleja
suolaa
mustapippuria
voita/öljyä paistamiseen

  1. Valmistele ensin härkäpavut. Kuori palot. Keitä papuja suolavedessä n.3-5 minuutin ajan, kunnes päällä oleva kalvo on pehmentynyt. Huuhtele kylmällä vedellä ja poista pintakalvo. Pavun pitäisi nyt pulahtaa helposti ulos kalvon sisältä. Pavut ovat tämän jälkeen syöntivalmiita.
  2. Pese kesäkurpitsa ja poista kannat/kärki. Leikkaa spiruulileikkurilla spagetiksi.
  3. Pilko sipulit ja puhdista sekä pilko sienet.
  4. Kuumenna öljy/voi paistinpannulla. Paista sipulia ja sieniä hetki.
  5. Lisää joukkoon esikäsitellyt, kypsät härkäpavut sekä kesäkurpitsapasta.
  6. Kypsennä vielä hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla.

kesakurpitsapasta_harkapavut-1006

kesakurpitsapasta_harkapavut-1005

Jos et ole vielä koskaan ennen testannut härkäpapujen valmistusta, nyt viimeistään kannattaa, sillä vaikka et muuten olisikaan papujen ystävä, nämä saattavat erilaisen koostumuksensa ansiosta upota 🙂 Härkäpapuja voi muuten käyttää kikherneiden ohella falafelpyöryköiden valmistuksessakin.

Kesäkurpitsapastaa on hyödynnetty myös tässä aasialaistyyppisessä pulled pork keitossa ja sienisaalista puolestaan voit tehdä tätä herkullista, gluteenitonta sienipiirakkaa.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s