Aprikoosi-chevresalaatti

Ne jotka seuraavat satokausia, ovat jo huomanneet aprikoosien olevan nyt parhaimmillaan. Ruokakaupoissa nämä ovatkin laitettu paremmin esille, edustuspaikalle. Tämän tavoitteena on monipuolistaa ihmisten ruokavaliota ja toisaalta tarjota parhaita raaka-aineita.

Aprikoosit sisältävät paljon kuituja. Myös liukoista eli geeliytyvää kuitua, joka muodostaa suolen limakalvon nukkaan verkon. Tuo samainen kuitu geeliytyy suolistossa myös ravintohiukkasten ympärille hidastaen hiilihydraattien ja  rasvan imeytymistä vereen. Se myös parantaa niiden ja sappihappojen poistumista elimistöstä, laskien näin LDL -kolesterolia.

Salaattiin on myös käytetty mangoldia, jota kasvaa pienessä kasvatuslaatikossamme. Mangoldi on listattu yhdeksi ravintorikkaimmista kasviksista.  Se on erinomainen A- ja K-vitamiinien lähde ja lisksi hyvä C-vitamiinin lähde. Siinä on rautaa ja erilaisia mineraaleja, etenkin magnesiumia ja kaliumia. Mangoldia käytetään pinaatin tavoin eli se sopii myös lämpimiin ruokiin. Jos et ole vielä koittanut sen kasvatusta, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Se on nimittäin hurjan helppo kasvatettava 🙂

Olen jo aiemmin hehkuttanut vuohenjuuston ja mansikan täydellistä liittoa. Nyt mansikoiden sijaan suolaisen chevren eli valkohomevuohenjuuston täydellisenä parina toimivat makeat, hunajassa paistetut aprikoosinpuolikkaat. Tämä salaatti on muuten loistava lisuke etenkin kanalle, jonka kanssa aprikoosit toimivat hyvin!

 

aprikoosisalaatti-0296.JPG

Aprikoosi-chevresalaatti

5 aprikoosia
1rkl hunajaa

mangoldinlehtiä
tammenlehtisalaattia
vuohenjuustoa eli chevreä

  1. Kuumenna hunajaa paistinpannulla. Halkaise aprikoosit ja poista kivet.
  2. Lisää paistinpannulle kuuman hunajan päälle ensin leikkuupinta alaspäin. Anna paistua muutama minuutti.
  3. Käännä aprikoosit ja paista vielä hetki.
  4. Asettele salaatinlehtiä vadille. Viipaloi vuohenjuusto.
  5. Asettele chevresiivut sekä paistetut aprikoosit salaattipedin päälle. Valuta vielä pinnalle paistinpannulta loppu hunaja.

 

aprikoosisalaatti-0300aprikoosisalaatti-0318

Lähteet: 

Kotimaiset kasvikset ry. Mangoldi.
Piippo, S. (2013). Puhdasta ravintoa. Helsinki: Minerva.
Ruokatieto. (2013). Kasvisten terveellisyyslistaus ylistää syvän vihreää.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s