Rauhoittumishaaste

Hiljentymishaaste kuulosti vaan liian hartaalta. Vaikka voihan se sitäkin olla näin joulun alla. Nyt kuitenkin pointtina on mielen rauhoittaminen. Jokaisessa kodissa on enemmän tai vähemmän kiirettä ja touhua ennen joulua, etenkin perheen äidit taitavat olla ne eniten jouluaskareista kuormittuvat ja puolisot niitä, jotka saavat oman osansa välillisesti 😉

Tänä jouluna haastan sinut seuraaviin asioihin 7 päivän aikana:

 1. Rauhoita mieli päivittäin 5-10 minuutin mittaisella rentoutumishetkellä.
  Etsi mukava asento (istuen, maaten, päällä seisten…u name it) ja keskity 5-10 minuutin ajan vain hengitykseesi. Hengitä rauhallisesti sisään ja ulos nenän kautta. Nenän kautta siksi, että todennäköisemmin hengität hitaammin näin. Sierainten kautta kulkee ilmaa vähemmän kuin suun kautta, joten todennäköisemmin hengityksesi myös pysyy rauhallisena etkä hauko happea. Palauta ajatuksesi lempeästi takaisin hengitykseen, kun huomaat ajatustesi harhailevan. Toista tarvittaessa ”sisään, ulos” mantraa hengityksesi tahtiin. Jos pelkäät rentoutuvasi liian pitkään ( 😉 ) ajasta kännykän kello herättämään 5-10 minuutin kuluttua.
 2. Rauhoita makuuhuone.
  Älä tuo kännykkää, tablettia tai muuta elektronista laitetta makuuhuoneeseen. Jos teillä on televisio makuuhuoneessa, haastan pitämään sen suljettuna 2h ennen nukkumaanmenoa. Jos tarvitse puhelimen herättämään töihin, laita kännykkä lentotilaan yön ajaksi. Herätys toimii tästä huolimatta.
 3. Vietä yksi päivä ilman sosiaalista mediaa (facebook, instagram jne.)
  Kyllä, selviät siitä hengissä.
 4. Pidä yksi päivä puhelimesi äänettömällä.
  Ymmärrän, jos haluat pitää puhelinta esim. turvallisuuden vuoksi mukanasi (liukastuminen lenkillä jne), mutta laita se äänettömälle, jotta et jatkuvasti ole ”aktiivisessa tilassa” viestien tullessa tai jonkun soittaessa. Useimmiten asiat eivät ole niin kiireisiä, ettet ehtisi niihin reagoimaan vaikket välittömästi olisikaan tavoitettavissa. Kukaties pidät siitä ja alat pitää puhelintasi värinällä aina, kuten allekirjoittanut 😉
 5. Keskity kumppaniisi EDES yhtenä päivänä.
  Kyllä. Valitkaa rohkeasti yksi ilta, kun oikeasti molemmat laittavat ne puhelimet, tietokoneet ja tabletit jne. pois. Se ilta, kun ette katso sarjaa tai leffaa. Se ilta, kun pelaatte vaikka lautapeliä. Tai selaatte hääkuvianne. Tai syötte yhdessä iltaruokaa tai iltapalaa. Ehkä panostatte ja ostatte hedelmiä ja juustoja. Ja oikeasti juttelette toistenne kanssa. Kohtaatte toisenne. Veikkaan, että teitte sitä aiemmin enemmän. Etenkin ennen lasta/lapsia 😉

 

Nämä 5 pientä haastetta. Lupaan olla niissä mukana! Kannustan teitä Instagramissa. Kaikkina muina päivinä paitsi tuon kohdan 3. päivänä/päivinä 😉

Joulu2016!.jpg

Rauhallista joulua! 🙂

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s