Nopea tomaatti-vuohenjuustokeitto

Sadepäivän pikaversio tomaattikeitosta, jossa keiton valmistus aloitettaisiin tomaattien paahtamisella uunissa. Alusta asti tekemällä ja tomaattipohjan pitkällä keittoajalla saisi enemmän makua keittoon, mutta aina ei aikaa ole tarpeeksi. Tämä on nopea ”hätävara-arkiruoka”, joka maistui ainakin meidän taaperolle.

vuohenjuusto_tomaattikeitto2-0450

 

 

Tomaattisose ostetaan meillä luomuna, mutta kannattaa ainakin tarkistaa ettei joukkoon ole lisätty suolaa. Jos on, vähennä ohjeessa olevaa suolan määrää. Vuohenjuustoksi kannattaa valita juusto, jossa ei ole homejuustokuorta tai ainakin leikata valkohomejuustokuori pois. Tällöin ”kuori” ei jää keiton joukkoon sattumiksi. Ainakin Chavroux valmistaa kyseistä ja myös Stockmannin herkun juustotiskiltä olen sitä löytänyt. Chavrouxilta löytyy muuten myös vuohenjuustotuorejuustoa, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla leivänpäällisenä!

 

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

1000g tomaattisosetta (suolaton)
3rkl tomaattipyrettä
(1 keltasipuli)
200g vuohenjuustoa
1dl kermaa
½tl suolaa
ripaus kookossokeria (myös muu sokeri käy)
mustapippurirouhetta
basilikan lehtiä

  1. Kaada tomaattisose kattilaan ja mittaa tomaattipyre joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Jos haluat, voit keittää tätä tomaattipohjaa hieman pidempään ja lisätä joukkoon esimerkiksi pilkottua sipulia. Maut saavat näin enemmän aikaa tekeytyä. Tällöin kuitenkin kannattaa soseuttaa keitto sileäksi.
  2. Lisää kiehuvan keittopohjan joukkoon vuohenjuusto ja kerma sekä maistellen suola ja muut mausteet.
  3. Kuumenna sekoittaen kunnes vuohenjuusto on sulanut keiton joukkoon. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  4. Soseuta keitto, jos tarpeellista. Koristele basilikan lehdillä.

 

 

vuohenjuustokeitto2-0457

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s