Paistetut kalmarirenkaat -arjen fiksua pikaruokaa

Jos pitäisi valita yksi ruoka, mitä ainoastaan söisi elämänsä loppuun asti, olisi se minun kohdallani paistetut kalmarirenkaat. Etenkin miehen Kuwaitista tuomalla Seafood mausteseoksella maustettuna, riisin ja paistettujen tomaattien kera. Ja mikä parasta, kalmarirenkaat ovat ihan super nopeaa arjen pikaruokaa parhaimmillaan!

Kalmari aika pitkälti pelkkää proteiinia, joten ne sopivat hyvin urheilijankin ruokavalioon. Ne myydään pakasteena, joko valmiiki renkaina tai isompina ”tuubeina” eli viipalointia vaille valmiina renkaina. Pakastetut kalmarirenkaat sulavat lämpimässä vedessä nopeasti ja kypsyvät n.5-10minuutissa pannulla paistettaessa. Täysjyväriisi taitaa olla se, joka vaatii pidemmän valmistusajan.

Käyttämässämme mausteseoksessa on kuminaa, kurkumaa, punaista chiliä sekä korianteria. Ne toimivat hurjan hyvin merenelävien kanssa! Suomessa valitettavan usein mausteseoksissa on jo mukana suolaa, etnisistä ruokakaupoista voi kuitenkin tehdä hyviä maustelöytöjä! Mausteet voi myös ostaa erikseen ja tehdä itse sekoituksen.

kalmarirenkaat-0025_l.jpg

Paistetut kalmarirenkaat

Kalmarirenkaita
Haluamaasi mausteseosta
Kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Tuoreita yrttejä (esim. kirveli ja lehtipersilja)
Ripaus suolaa

Öljyä paistamiseen

  1. Sulata kalmarirenkaat lämpimässä vedessä n.10min. Kaada sulatusvesi pois.
  2. Puolita kirsikka-/miniluumutomaatit sekä silppua yrtit valmiiksi.
  3. Kuumenna öljytilkka pannulla. Lisää kalmarirenkaat ja ripottele päälle mausteseosta. Paista 5-10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kalmarirenkaat ovat pehmenneet.
  4. Lisää tomaattipuolikkaat ja ripaus suolaa. Paista vielä hetki.
  5. Viimeistele yrteillä.

 

Meillä on aina hätävarana pakastimessa kalmarirenkaita, koska kun ei tiedä mitä kiireisenä päivänä laittaisi ruoaksi, on helppo kiskaista pussista kalmarirenkaita sulamaan. Kylkeen voi keittää täysjyväriisiä ja nauttia majoneesin kanssa. Reippaassa puolessa tunnissa saa aterian eteen.

 

kalmarirenkaat_kurkuma-0019_l

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s