Basilikaöljy pastalle

Kaikki lähti siitä, kun kaupasta löytyi täysjyväriisinuudeleita. Valkoisesta riisistä valmistettuja nuudeleita on ennenkin tullut vastaan, mutta vihdoin pastan lisäksi kauppojen hyllyille ollaan saatu täysjyväversio myös gluteenittomista nuudeleista.

Basilikaa oli myös ihanan tuoksunsa ansiosta tarttunut kauppareissulta mukaan, joten pyöräytimme pitkästä aikaa nopean yrttiöljyn pastan ja broilerifileiden lisukkeeksi. Tuli niin hyvää, niin yksinkertaisesti, että pakkohan se oli tännekin jakaa ja kannustaa teitäkin kokeilemaan näin simppeliä maustamiskeinoa! Liian harvoin tulee itse tehtyä yrttiöljyjä, vaikka valmistus on helppoa ja nopeaa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitset vain puntin basilikaa, n.1dl oliiviöljyä (tai öljyjä) ja suolaa. Voit käyttää ohjeen mukaisesti sekä miedon makuista että kylmäpuristettua oliiviöljyä tai vaihtoehtoisesti tehdä vain jommasta kummasta öljystä.

Basilika_pasta_kastike-1

Basilikaöljy

Puntti basilikaa
0,5dl miedon makuista oliiviöljyä
0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
0,5tl suolaa

  1. Mittaa ainekset esim. pienen monitoimikoneen kulhoon. Näin pientä määrää ei ehkä ole järkevää tehdä ison tehosekoittimen kulhossa. Käytä mieluummin sauvasekoitinta.
  2. Anna koneen käydä, kunnes ainekset ovat tasaista massaa.

Basilikaoljy-1Pastakastike-1

 

 

Super helppo keino maustaa pastat ja salaatit. Vaihtelua saa helposti yrttiä vaihtamalla tai eri yrttejä käyttämällä.

Jos et ole vielä tehnyt itse majoneesi, kannattaa kurkata tämä ohje, sillä se on myös helposti tehtävä maidoton kastike -joka toimii myös pastan joukossa, kunhan lisää sen vasta lautasella ja varmistaa, ettei pasta ole liian kuumaa (= kypsyttää kananmunan ja majoneesista tulee rakeista).

 

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s