Yksilöllistä vai ”yksilöllistä” valmennusta

 

Kun oma lehmä on ojassa, alkaa katsella erilaisia valmennuspaketteja mielenkiinnolla. Mitä ne pitävät sisällään? Mitä luvataan? Mitä veloitetaan? Ja silloin alkaa myös sylettää.

Sylettää, koska moni valmentajaksi itseään tituleeraava johtaa valmennuspaketeillaan asiakkaitaan törkeästi harhaan.

Puhutaan yksilöllisestä valmennuksesta, josta laskutetaan vaikkapa (halpa) 40€/kk. Jos ajatellaan karkeasti tästä jäävän yrittäjälle noin puolet käteen, on summa aika pieni.   Herätelläkseni, ajatellaanpa toisinpäin. Motivoisiko 20€/kk sinua tekemään yksilöllistä valmennusta ja olemaan asiakkaan tavoitettavissa? Rehellisesti, minua ei.

turku-0001

Jos taas itse asetun asiakkaan asemaan, toivoisin, että valmennus olisi todella valmennusta. Sitä ettei minua pakolla survota tietynlaiseen pakettiin. Noudattamaan tietynlaista ruokavaliota. Vaan saisin todella minulle räätälöityjä neuvoja. Saisin avun aina kun sitä tarvitsen enkä vasta sovittuna kontrollipäivänä. Löytäisin sen minulle sopivan, terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion sekä tukea myös muihin elämäntapoihin. Sillä ihminen on kokonaisuus.

Lupauksia on niin hirvittävän helppo antaa. On helppo kipsahtaa markkinoinnin syövereissä myymään halvalla ja käyttämään termiä yksilöity. Ja sehän myy. Yksilöidyksihän voi halutessaan tulkita senkin, että valitsee vaikka kahdesta tai kolmesta ruokavaliosta sen asiakkaalleen parhaiten sopivan. Mutta onko se hänelle todella yksilöity? Ja johtaako se todella pysyviin tuloksiin? En todellakaan usko. Jollei asiakkaan ruokavalio, sitten satu sopimaan tämän ruokavalion puitteisiin.

Uskon vahvasti yksilöityyn ruokavalioon. Siihen, että ruokavaliomuutoksissa lähdetään todella asiakkaan yksilöllisestä ruokavaliosta liikkeelle eikä esimerkiksi neuvota syömään maitorahkaa kolmesti päivässä, jos asiakas ei sitä ”normaalistikaan” syö.  Muitakin ruokia on. Uskon myös, että asiakkaan kanssa ruokakaupassa käymisestä on apua. Sillä tällöin pystytään konkreettisesti käymään kaupan osastot läpi ja auttamaan parempien valintojen tekemisessä. Jokaisella meillä, kun on aika jumiutuneet kauppaostokset 😉

Pitkäjänteisyys ja pienet pysyvät askeleet ovat toinen asia. Valmennusta jatketaan systemaattisesti vähintään 3kk, mielellään 6kk. Saadaan oikeasti pysyviä muutoksia aikaan ja kohennettua myös muita elämäntapoja. Sillä ihminen on kokonaisuus.

Jos stressataan ja nukutaan huonosti, ei ruokavaliosta ole parasta mahdollista hyötyä esim. painonpudotuksen saati kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Vaan parhaat tulokset saavutetaan, kun elämäntapoja ylipäätään muutetaan kohti parempaan. Pienin askelin.

Loppuun pieni pohdinta, kumpi tulee halvemmaksi, monet lyhyet (ja halvat) valmennukset, joista ei ole apua vai yksi kunnolla vedetty ja sitouduttu paketti, jonka jälkeen ei tarvitse enää muihin valmennuksiin palata saati tuhlata rahojaan?

turku-0007

turku-0031

spartanpt2018-0468.jpg

Ps. Spartan Academy:n kevään Toiminnallisen harjoittelun Personal trainer koulutuksessa on vielä tilaa, allekirjoittaneen ja Johanna Forsströmin vastuulla on jälleen ravinto-osuus eli reippaasti mukaan täydentämään omaa ammattitaitoa! Jos taas kaipaat yksilöllistä tukea, pystyn vielä ottamaan muutaman yksilövalmennettavan, kurkkaa lisää sivuiltani:www.hannavuoristohalonen.com

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s