Ulkoilupaikat: Emäsalo, Porvoo

 

Emäsaloon, Varlaxuddeniin, ajomatka tuntuu aina järkyttävän pitkältä. Kylteihin saakka pääsee Porvoon moottoritietä nopeasti, mutta loppumatka Emäsalon kärkeen tuntuu aina väsyttävän pitkältä matkalta. Aina se on kuitenkin sen arvoista. Meren suolainen tuoksu ja aaltojen pauhu etenkin aurinkoisena päivänä on rentouttavaa. Ja lapsille löytyy paljon tutkittavaa.

emasalo-0186

emasalo-0193

Auton saa kätevästi jätettyä hiekkaparkkipaikalle, joka sijaitsee tien vasemmalla puolella juuri ennen puolustusvoimien omistuksessa olevaa, aidattua Emäsalon kärkeä ja luotsiasemaa. Ohi ei siis kovin pitkälle pääse ajamaan, koska tie päättyy melkein heti parkkipaikan jälkeen.

Evästä kannattaa varata mukaan, sillä rannan tuntumassa on muutama grillipaikka, johon puut saa kannettua mukanaan kätevästi parkkipaikalta tullessa. Omat sytytysvälineet vain täytyy muistaa ottaa mukaan. Toinen tulentekopaikoista on tuulensuojainen laavu, toinen paljaan kallion päällä oleva grillipaikka.

emasalo-0207

emasalo-0218

emasalo-0237

emasalo-0285

Olemme retkeilleet Emäsalon virkistysalueella useita kertoja ja monena eri vuoden aikana, eikä se koskaan ole pettänyt. Pukeutumisessa kannattaa kuitenkin huomioida mereltä tuleva tuuli, joka etenkin pakkaspäivinä on aika pureva.

Kertaakaan emme ole myöskään lähteneet näkemättä kalastajia jossain päin rantaviivaa.

emasalo-0221emasalo-0227

Grillipaikoilta pääsee kävelemään myös suljettua aluetta kohti, kallion päälle, josta onkin upeat näköalat merelle. Matkalla kalliossa on syviäkin lohkeamia eli hieman tarkkaavaisuutta vaaditaan. Turvallinen reitti on pitkälti tallattu eli polkua ei tarvitse hakea. Aidatun alueen likellä kasvavat käppyrämännyt tarjoavat hauskan ja turvallisen leikkiympäristön lapsille.

emasalo-0274

emasalo-0209

Jos Porvoon Emäsalo ei siis ole vielä tuttu ulkoilupaikka, kannattaa sinne ehdottomasti suunnata tutustumaan ja nauttimaan raikkaasta merituulesta 🙂

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s