Ruusuvesi jäätelö, rose water icecream

Ruusuvesijäätelö -kaksi maidotonta herkkua

Kaikki siis lähti aamukasteisesta nurmikosta ja tästä ruusuvedestä liikkeelle. Pinterestiä selaillessani (blogi on muuten nyt myös siellä, joskin kuvat päivittyvät hissukseen) olin nähnyt ruusuvesijäätelöistä kuvia. Ohjeet sisälsivät kuitenkin maitoa sekä valkoista sokeria, joten päädyin testailemaan jäätelöitä itse. En osannut päättää kummalle linjalle lähtisin, joten tein kaksi eri versiota. Toisen jäätelökoneella, toisen tehosekoittimella. Molemmista tuli niin hyviä, että haluan jakaa ne kanssanne!

Ruusuvesi jäätelö, rose water icecream

Sinä tarvitset siis ruusuvettä sekä ruusun terälehtiä. Kirsikoita käytin molemmissa massoissa vain väriä antamaan, koska ruusuveden oma kirkkaan punainen väri valitettavasti peittyy.

Toinen jäätelöistä valmistetaan jäätelökoneella kookoskermasta ja toinen tehosekoittimella jäisistä banaaneista. Jos et omista jäätelökonetta, voit myös pakastaa maustetun kookoskerman jääpalamuotteihin ja ajaa jäiset jäätelömassakuutiot tehosekoittimella tasaiseksi. Rakenne toki hieman kärsii, mutta ajanee asiansa.

Meillä jäätelökoneena toimii OBH Nordican pieni malli, jossa kulhot pakastetaan etukäteen. Ei sinänsä kovin kätevää, koska astioita joutuu tämän vuoksi säilyttämään pakastimessa, sillä koskaan ei tiedä, koska inspiraatio iskee 😉 Jäätelömassa on siis mitoitettu tälle 3,5dl:n kulholle.

Nyt ohjeisiin. Ruusuvesijäätelö nimikkeellä kulkeva on tuo kuvissa vaaleampi, hennon vaaleanpunainen jäätelö, joka maistuu vahvemmin ruusulta. Banaani-ruusuvesijäätelö puolestaan on väriltään tummempi versio, jossa banaani peittää osittain ruusuveden makua. Banaanijäätelö vaatii etukäteen banaanien pakastamisen. Jos et ole aiemmin tehnyt banaanijäätelöä tehosekoittimella, pysähdy hetkeksi ennenkuin juokset viskaamaan banaaneja pakkaseen! Banaanit pakastetaan kuorittuina ja pilkottuina ettei lähde tekemiseninto, kun pääset kuorimaan jäisiä banskuja 😉

 

Ruusuvesijäätelö

15 ruusun terälehteä
1tlk kookoskermaa (4dl)
ripaus Bourbon vaniljaa
4rkl ruusuvettä
15 kirsikkaa
ripaus sormisuolaa
1-1,5rkl agavesiirappia
(1-2tl hunajaa)

  1. Mittaa ruusun terälehdet kattilaan. Lisää joukkoon kookoskerma, ripaus Bourbon vaniljaa sekä ruusuvesi.
  2. Poista kirsikoista karat ja halkaise ne, kiviä ei tarvitse poistaa. Lisää kirsikanpuolikkaat kattilaan.
  3. Keitä jäätelömassaa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes massa on saanut väriä. Lisää ripaus sormisuolaa ja agavesiirappi (sekä hunaja). Tarkista maku. Jäätelömassa saa maistua hieman haluttua makeammalta, sillä jäätyneessä jäätelössä makeus laimenee.
  4. Siivilöi massa ja jäähdytä sitten kylmäksi -ensin huoneenlämmössä tai kylmävesihauteessa ja sitten jääkaapissa. Sen jälkeen valmista jäätelö jäätelökoneesi ohjeilla. Ohje on mitoitettu OBH Nordican jäätelökoneen yhteen kulhoon.
  5. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, pakasta jäätelömassa jäähdytyksen jälkeen jääpalamuotteihin ja anna jäätyä. Murskaa sitten nämä jääpalat tehosekoittimella jäiseksi massaksi.

 

Maidottomat ruusuvesi jäätelöt

Banaani-ruusuvesijäätelö

4 banaania
15 kirsikkaa
3rkl ruusuvettä
ripaus sormisuolaa

  1. Kuori ja pilko banaanit pakastimeen, esimerkiksi leivinpaperilla päällystetyn lautasen päälle. Banaanien jäätyminen vie useamman tunnin.
  2. Poista kirsikoista karat, halkaise ne ja poista kivet.
  3. Mittaa jäiset banaanipalat, kirsikat sekä ruusuvesi ja ripaus sormiruolaa tehosekoittimen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Saatat joutua välillä pysäyttämään koneen ja kaapimaan massaa lastalla lähemmäksi teriä.
  4. Kun massa on tasaista, jäätelö on valmista nautittavaksi 🙂

 

Lusikoi siis nautinnolla kulhoon tai pyöräytä pallo tötteröön -nyt on niitä nimittäin myös gluteenittomina. Löysin kyseisiä Porvoon ruokakaupassa excursioidessani -tutkimusretkiä nuo uusissa kaupoissa käymiset nimittäin taitavat meillä enemmän olla. Kyseiset tötteröt ovat myös maidottomia sekä kananmunattomia, mutta eivät valitettavasti vehnättömiä. Eli ne sisältävät vehnätärkkelystä sekä -kuitua. Linkki tarkoittamiini tötteröihin löytyy tästä.

Ja tosiaan, jos surffailet Pinterestissä, klikkaa ihmeessä seuraamaan blogia myös siellä puolella!

Maidottomat jäätelöt, dairyfree icecream

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s