Viime hetken joulukalenteri

 

Olen joka vuosi tehnyt lapsille joulukalenterin itse. Yleensä paperipusseihin, jotka on suljettu numeroiduin pyykkipojin. Koen tämän paljon järkevämmäksi, kuin valmiskalentereiden ostamisen, koska tällöin pussit pystyy täyttämään haluamallaan tavalla. Meillä joka joulun MUST on myös partiolaisten, perinteinen joulukalenteri.

Jos kalenterikuvio on vielä ihan hakusessa, vielä ehtii väsätä huomiseksi kalenterin. Siksi jaan muutamia ideoita täytteiksi, jotta saadut tavarat ovat pitkäikäisempiä ja herkut terveellisempiä. Toisaalta myös ”aineeton” kalenteri onnistuu.

Itse olen tänä vuonna ostanut ensimmäistä kertaa kaikki lasten joululahjaksi saamat lelut käytettyinä. Heräsin siihen todellisuuteen, kuinka uusia ja hyväkuntoisia legoja saa kirpputoreilta -niin live kuin nettiversioistakin. Ja hinta on useimmiten puolet tai vähemmän kuin uusissa. Bonuksena legot saa usein vielä koottuina, joka 1,5- ja 4-vuotiaiden ”kokoajien” kanssa on aika kätevää 😉 Myös autoratoja jne. löytyy paljon käytettyinä. Muovia tuotetaan jo nyt mielestäni aivan tarpeeksi ja jos sitä pystyy näinkin pitkäikäisissä leluissa vielä kierrättämään, niin loistavaa!

joulukalenteri-0270

Joulukalenteri on niin ikään täytetty tänä vuonna käytettynä ostetuilla legoilla. Purin isommalle pienen legoautosetin panttereineen kalenterin pusseihin, järkeviin osiin, jotta kokoaminen onnistuu pikku hiljaa aattoa odotellessa. Siksikin oli äärettömän kätevää, että legosetti oli jo valmiiksi ostettaessa koottuna.

Pienempi saa pusseista molempien leikkeihin istuvan, mutta varsinaisesti tytöille suunnatun pikkulegomehubaarin. Sattumalta mukaan löytyi myös jouluisia legoja, joilla voi virittäytyä joulutunnelmaan myös leikeissä.

Pienemmälle parempi valinta iän puolesta olisi varmaan olleet Duplot, mutta koska kyseisiä on jo meillä enemmän kuin riittävästi, oli järkevämpää ostaa pidempään meneviä pikkulegoja. Toisaalta hän on jo tottunut leikkimään pikkulegoillakin, isoveljen esimerkkiä seuraten.

Kalenteripussukoissa odottaa myös muutama, käytettynä ostettu Schleich eläin, joiden päälle tyttö on selvästi ymmärtänyt. Isommalle ei aikanaan nämä eläimet iskeneet yhtään. Liekö tyttöjen ja poikien välisiä eroja 😉 Jemmaan jäi vielä muutamia, nähtäväksi jää, odottavatko ne kaapissa ensi jouluun.

joulukalenteri-0272

 

Tavara/ruokavaihtoehtoja pusseihin ovat koostusti esim.:

 • Kuivattuja marjoja ja hedelmiä (esim. banaanilastuja tai pakastekuivattuja marjoja, Pirkalla on ananasmehulla makeutettuja karpaloita…)
 • Legosetti/auto tms. osiin purettuna
 • Pikkueläimiä (Schleichit aidon näköisiä = opettavaisia ja laadukkaita)
 • Joulusukat / joulupaidat
 • Alushousuja suosikki kuviolla
 • Joulumusiikkia
 • Joulukirja
 • Lumisadepallo
 • Muovailuvahaa
 • Tarroja
 • Pikkuautot
 • Joulukuusen koristeet
 • Jouluaattona luukun virkaa toimittaa yksi lahja etukäteen (meillä perinteisesti joku peli, jota pelailemalla joulupukin odottaminen sujuu mielekkäämmin)

Itse suosisin pitkäikäisiä ja oikeasti ns. tarpeellisia/toivottuja tavaroita. Siksi yhden legosetin antaminen tuntui tänä vuonna järkevimmältä. Näin yhden jouluaaton lahjan voi hyvin purkaa jo etukäteen pussukoihin, kun aattona lahjamäärä tuntuu vastusteluista huolimatta olevan aika suuri.

Lisäksi olen laittanut joihinkin pussukoihin yhteisestä tekemisestä kertovat laput – tai tulen laittamaan, kun aikataulut täsmentyvät. Ne onkin kätevä sujauttaa pussiin vaikka edeltävänä päivänä, kun tekeminen varmistuu. Lapuista löytyy tänä vuonna mm.

 • Tänään tehdään yhdessä popcornia ja katsotaan yhdessä Ryhmä Hau!
 • Tänään käydään kahvilassa ja katsomassa jouluikkuna!
 • Tänään valmistetaan yhdessä kynttilöitä!
 • Tänään leivotaan pipareita!
 • Tänään koristellaan pipareita!
 • Tänään rakennetaan maja!

Hyvä vaihtoehto perinteiselle kalenterille on myös kirjakalenteri, jonka idea vilahti Mutsi ja murupullat -blogissa.

Meidän kalenteriin liittyen, tulen tekemään teille jutun ekologisista kynttilöistä, koska bongasin Black Friday tarjouksesta mehiläisvahalevyjä ja -pisaroida tavallista edullisemmin.

Millaisia kalentereita teille on tulossa?

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s