Blogin takana

Tervetuloa! Kiva kun löysit tiesi tänne! 🙂

Blogistani löydät asiaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista -aika ruokapainotteisesti, koska näen sen yhtenä hyvin isona asiana hyvinvoinnin kannalta. Blogin ruokaohjeet ovat luontaisesti gluteenittomia ja hyvin pitkälti myös maidottomia. Käytän vain luontaisia makeutusaineita eli valkoista sokeria ei ohjeista löydy. Monesta ohjeesta saa helposti myös vegaanisen.

Seuraavaksi kerron sinulle muutaman sanan itsestäni, jotta pääset askeleen lähemmäksi 🙂

ruusuvesijaatelo-0892

bw-002-1407.jpg

Credit: Paula Ojansuu

Olen Hanna. Naprapaatin vaimo ja kahden pienen lapsen äiti. Mieheni on paljon reissussa töiden puolesta -niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten tämä asetelma tuo omat haasteensa meidän arkeemme. Ymmärrän siis myös sinun arkesi haasteita. Sitä, että välillä treenaamisen sijaan tulee levätä ja välillä ruoan pitää valmistua nopeammin kuin toisena päivänä. Sitä, kun yöllä toinen lapsista nukkuu vihdoin koko yön, mutta toinen yllättäen herää.

Terveellinen elämäntapa ja hyvä olo ovat kuitenkin mahdollisia näistä arkisista tekijöistä huolimatta. Aina omaa kehoa kuunnellen. Toivonkin, että pystyn blogillani auttamaan sinuakin löytämään keinoja tähän! Jotta sinulle ei olisi niin pitkä polku kuin itselläni on ollut.

helsinki-0952_l.jpg

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, kasvatus- ja kotitaloustiede pääaineina. Luin sivuaineena erityispedagogiikkaa ja olenkin työskennellyt useamman vuoden yläasteikäisten, erityistarpeita omaavien nuorten parissa niin erityisluokanopettajana kuin myös kotitalousopettajana.

Opiskeluaikana luin myös ravitsemustiedettä Helsingin yliopistossa varsinaisen opiskelun ohella. Lisäksi oman alan opintoihin kuului mm. ravitsemustieteen ja ruokakäyttäytymisen opintoja, ruoan kemiaa unohtamatta. Työkokemusta on kertynyt ruoanlaiton parista niin pitopalvelusta kuin myös ravintolamaailmasta toimimisesta, mutta eniten ruoanlaittoomme on vaikuttanut terveys.

Kiinnostuksen kohteinani ovat pitkään olleet kuntosaliharjoittelu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kehonrakennusta ja fitnesstä olen seurannut sivusta ystävien myötä, mutta en lopulta kokenut sitä minulle oikeaksi tavaksi ilmentää terveellistä elämäntapaa. Osittain koska tein sekä kandidaatin- että pro gradu -tutkielmani kehonrakentajan ja fitnessurheilijan ruokavaliosta ja ruoanvalinnasta.

 

Meille sopiva ruokavalio

Itsellä vakavan sairauden, ison leikkauksen ja terveysongelmien myötä alkoi minulle sopivan ruokavalion etsiminen, koska perinteinen lääketiede ei löytänyt ratkaisua ongelmiini. Aloin etsiä itse aktiivisesti järkevämpää ratkaisua ja hakeuduin Antioksidanttiklinikalle Rauli Mäkelän vastaanotolle. Tämän pitkän polun seurauksena ruokavalioni on tällä hetkellä luontaisesti gluteeniton ja lähes maidoton. Keho on rauhoittunut esim. ihon kunto parantunut ja hengitysteiden tukkoisuus hävinnyt. Muu perhe syö pitkälti samalla tavalla, joskin satunnaisesti myös gluteenipitoisia viljoja.

Siihen, mikä johti terveysongelmiini, löydät lisää täältä (”Pysäytys”)Ruokavaliostani ja siihen johtaneesta polusta löydät lisää täältä (”Onko sulla siis joku OIKEA syy?”).

pulledpork-0239

kadet-.JPG

Naprapaatin tapasin prosessin ollessa vielä hitusen kesken. Tapaaminen muutti omaa harjoittelua merkittävästi ja ruokavaliota aiemmasta ehdottomasta järkevämpään, stressittömämpään ja sallivampaan suuntaan. Yllättäen fysiikkakin parantui tässä muutoksesta. Lapset ovat tuoneet lisän arkeen ja laajentaneet entisestään aiempaa mustavalkoista ajattelua ja muuttaneet hitusen myös omaa kehoa. Naimisiin menimme keväällä 2016, jolloin ajatus omasta blogista toteutui viimein käytännössä. Naprapaatin vaimo tuntui kätevältä nimikkeeltä tuoda myös naprapaatin ammattia laajemmin esille.

 

Meidän ruokafilosofia

Ehdottomia emme ole monessakaan asiassa ja ruoasta tehdään rennolla otteella niin terveellistä kuin myös maistuvaa. Valkoinen sokeri ei kuulu keittiöömme missään muodossa ja luonnollisia makeutusaineitakin käytämme vain satunnaisesti. Emme kategorisoi itseämme mihinkään tiettyyn ruokavaliosuuntaukseen, kuten paleoon tai raakaruokaan vaan noudatamme meille sopivaa ruokavaliota. En henkilökohtaisesti pidä nykyisestä tarpeesta luokitella syömistyylit tiettyyn ”tyyppiin”.

P

Mielestäni paljon tärkeämpää on löytää jokaiselle ITSELLEEN SOPIVA ruokavalio. Se ruokavalio, jonka avulla juuri sinulla on hyvä olla.

 

Tässä prosessissa haluan olla juuri sinulle avuksi ja ajatus oman blogin pitämisestä syntyi. Uskon vahvasti, että pystyn auttamaan sinua löytämään itsellesi sopivan ruokavalion ja saavuttamaan hyvän olon. Koska liian usein olen kuullut ”en edes tiennyt, kuinka hyvältä mun olon pitäisi tuntua”.

Lähde siis rohkeasti kokeilemaan, kuinka hyvältä olosi voi tuntua! Blogia pääset seuraamaan joko sähköpostitse (painamalla +seuraa -linkkiä sivun alalaidassa) tai somen -kautta. Katso tarkemmin täältä.

aprikoosisalaatti-0296

 

 

 

Vastuuvapauslauseke:

En siis ole lääkäri enkä laillistettu ravitsemusterapeutti tai elämäntapavalmentaja. Minulla ei myöskään ole valmentajapätevyyttä. Oman pitkän ruokavalioprosessini myötä olen kuitenkin perehtynyt kyseisiin aihealueisiin niin ammattikirjallisuuden kuin käytännön kokeilun myötä. Siksi en uskokaan yhteen ainoaan oikeaan ruokavalioon.

Kotitalousopettajankoulutuksen ja ravitsemustieteen opinnoissa saavutetut selkeät vahvuudet ovat reseptiikassa ja erityisruokavalioissa, niiden käytännöntoteutuksessa sekä ruoanvalmistuksessa ruoan kemiaa ja ravitsemusta unohtamatta.

Erityispedagogiikan opintojen ja opetuskokemuksen ansiosta olen vahva myös asioiden selkeässä esittämisessä, huomioiden eri oppimistyylit.

 

 

Banneri- ja profiilikuva sekä hääpotrettimme ovat lahjakkaan Paula Ojansuun käsialaa.

Muut kuvat ovat omiani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaa.

 

 

 

 

5 kommenttia artikkeliin ”Blogin takana

 1. Helena Kemppainen sanoo:

  Hei Hanna,

  sinulla on todella hieno blogi ja hyviä reseptejä sekä ajatuksia.

  Olen tänään perustanut Faceen ryhmän nimeltä RuokaRajoitteiset. Toivotamme tervetulleiksi kaikki bloggarit, jotka käsittelevät jollakin tavalla normaalista poikkeavaa ruokavaliota. Olisitko kiinnostunut tulemaan ryhmäämme mukaan?

  Lämpimin terveisin,
  Helena

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s