Blogin takana

 

Tervetuloa! Kiva kun löysit tiesi tänne! 🙂

Blogini on keskittynyt kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin aika ruokapainotteisesti, koska näen sen yhtenä hyvin isona asiana hyvinvoinnin kannalta. Itselläni monet terveysongelmat hävisivät ruokaremontin myötä. Siksi blogini ruokaohjeet ovatkin luontaisesti gluteenittomia ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta maidottomia. Käytän vain luontaisia makeutusaineita eli valkoista sokeria ei ohjeista löydy. Monet ruokaohjeet ovat myös helposti muokattavissa vegaanisiksi.

Seuraavaksi kerron sinulle muutaman sanan itsestäni, jotta pääset askeleen lähemmäksi minua.

profiilileim-0657.jpg

 

bw-002-1407.jpg

Credit: Paula Ojansuu

 

Olen Hanna. Naprapaatin vaimo ja kahden pienen lapsen äiti. Mieheni on ollut paljon reissussa töiden puolesta -niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten tämä asetelma on luonut omat haasteensa meidän lapsiperhearkeemme. Nykyisin tilanne on helpottunut hieman esikoisemme vauva-arjesta.

Ymmärrän siis myös sinun arkesi haasteita. Sitä, että välillä treenaamisen sijaan tulee levätä ja välillä ruoan pitää valmistua nopeammin kuin toisena päivänä. Sitä, kun yöllä toinen lapsista nukkuu vihdoin koko yön, mutta toinen yllättäen herää ja parhaimmillaan alkaa oksentaa. Sitä, kun jalkapohjiin juuttuu muroja ja kahvikone laulaa.

Terveellinen elämäntapa ja hyvä olo ovat kuitenkin mahdollisia näistä arkisista tekijöistä huolimatta. Aina omaa kehoa kuunnellen. Toivonkin, että pystyn blogillani auttamaan sinuakin löytämään keinoja tähän! Jotta sinulle ei olisi niin pitkä polku kuin itselläni on ollut. Jotta huomaisit, kuinka pienistä valinnoista loppupeleissä on kyse. Ja pienet valinnat ovat niitä pysyviä valintoja, jolloin repsahduksista ei tarvitse edes puhua ja elämästä oppii nauttimaan ilman syyllisyydentuntoa.

profiilileim-0594

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, kasvatus- ja kotitaloustiede pääaineina. Luin sivuaineena erityispedagogiikkaa ja olenkin työskennellyt useamman vuoden yläasteikäisten, erityistarpeita omaavien nuorten parissa niin erityisluokanopettajana kuin myös kotitalousopettajana. Oppilaani ovat olleet erityisen ihania.

Opiskeluaikana luin lisäksi ravitsemustiedettä Helsingin yliopistossa varsinaisen opiskelun ohella. Lisäksi oman alan opintoihin kuului mm. ravitsemustieteen ja ruokakäyttäytymisen opintoja, ruoan kemiaa unohtamatta. Työkokemusta onkin kertynyt ruoanlaiton parissa niin pitopalvelusta kuin myös ravintolassa työskentelystä, mutta eniten ruoanlaittoomme on vaikuttanut terveys.

Kiinnostuksen kohteinani ovat pitkään olleet kuntosaliharjoittelu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kehonrakennusta ja fitnesstä olen seurannut sivusta ystävien myötä, mutta en lopulta kokenut sitä minulle oikeaksi tavaksi ilmentää terveellistä elämäntapaa. Osittain, koska tein sekä kandidaatin- että pro gradu -tutkielmani kehonrakentajan ja fitnessurheilijan ruokavaliosta ja ruoanvalinnasta. Tämä avasi silmiäni lajin raadollisesta arjesta. Häilymisestä terveen ja epäterveen syömiskäyttäytymisen rajapinnoilla.

profiilileim-0579.jpg

Meille sopiva ruokavalio

Itsellä vakavan sairauden, ison leikkauksen ja terveysongelmien myötä alkoi minulle sopivan ruokavalion etsiminen. Koska perinteinen lääketiede ei löytänyt ratkaisua ongelmiini, aloin etsiä itse aktiivisesti lääkekuureja järkevämpää tapaa ja hakeuduin Antioksidanttiklinikalle Rauli Mäkelän vastaanotolle. Tämän pitkän polun seurauksena ruokavalioni on tällä hetkellä luontaisesti gluteeniton ja lähes maidoton.  Keho on rauhoittunut esim. ihon kunto parantunut ja hengitysteiden tukkoisuus hävinnyt. Emme myöskään käytä valkoista sokeria ja muidenkin makeutusaineiden määrän pyrimme pitämään mahdollisimman alhaisena.

Muu perhe syö pitkälti samalla tavalla, joskin lapset satunnaisesti myös gluteenipitoisia viljoja. En siis uskokaan automaattisesti gluteenittoman ruokavalion olevan se ”oikotie” onneen.

Siihen, mikä johti terveysongelmiini, löydät lisää täältä (”Pysäytys”)Ruokavaliostani ja siihen johtaneesta polusta löydät lisää täältä (”Onko sulla siis joku OIKEA syy?”).

Naprapaatin tapasin prosessin ollessa vielä hitusen kesken. Tapaaminen muutti omaa harjoittelua merkittävästi ja ruokavaliota aiemmasta ehdottomasta järkevämpään, stressittömämpään ja sallivampaan suuntaan. Yllättäen fysiikkakin parantui tästä muutoksesta.

Lapset ovat tuoneet lisän arkeen ja laajentaneet entisestään aiempaa mustavalkoista ajattelua ja muuttaneet hitusen myös omaa kehoa. Naimisiin menimme keväällä 2016, jolloin ajatus omasta blogista toteutui viimein käytännössä. Naprapaatin vaimo tuntui kätevältä nimikkeeltä tuoda myös huonosti Suomessa tunnettua naprapaatin ammattia laajemmin esille.

yksisarvinen-0924.jpg

 

Meidän ruokafilosofia

Ehdottomia emme ole monessakaan asiassa ja ruoasta tehdään rennolla otteella niin terveellistä kuin myös maistuvaa. Valkoinen sokeri ei kuulu keittiöömme missään muodossa ja luonnollisia makeutusaineitakin käytämme vain satunnaisesti. Emme kategorisoi itseämme mihinkään tiettyyn ruokavaliosuuntaukseen, kuten paleoon tai raakaruokaan vaan noudatamme meille sopivaa ruokavaliota. En henkilökohtaisesti pidä nykyisestä tarpeesta luokitella syömistyylit tiettyyn ”tyyppiin”.

P

Mielestäni paljon tärkeämpää on löytää jokaiselle ITSELLEEN SOPIVA ruokavalio. Se ruokavalio, jonka avulla juuri sinulla on hyvä olla.

 

Tässä prosessissa haluan olla juuri sinulle avuksi. Uskon vahvasti, että pystyn auttamaan sinua löytämään itsellesi sopivan ruokavalion ja saavuttamaan hyvän olon. Koska liian usein olen kuullut ”en edes tiennyt, kuinka hyvältä mun olo pitäisi tuntua”.

Lähde siis rohkeasti kokeilemaan, kuinka hyvältä olosi voi tuntua! Blogia pääset seuraamaan joko sähköpostitse (painamalla +seuraa -linkkiä sivun alalaidassa) tai somen -kautta. Katso tarkemmin täältä.

Ruusuvesi jäätelö, rose water icecream

Vielä lopuksi Sinulle, lukijalleni, tiedoksi yhteistöistä

Blogini lukijana haluan sinun tietävän, että teen satunnaisesti yhteistöitä blogini kautta, mutta valitsen yhteistyötahot itse huolella. Haluan seistä suosittelemieni tuotteiden ja palveluiden takana. Siitä syystä yhteistyöt on tehty vain tuotteiden tai palveluiden kohdalla, joista minulla on joko ennestään kokemusta tai joihin olen saanut rauhassa aikaa tutustua.

Yhteistyö on myös aina blogissani läpinäkyvää. Lukijana tämä tarkoittaa, että yhteistyöstä on merkitty artikkelin alkuun ”Yhteistyössä: XXX”.

Mielipide on myös aina omani eli esitän tarvittaessa myös kritiikkiä. Jos kehun tuotetta tai palvelua, olen aidosti siitä ilahtunut ja toivon siitä olevan myös sinulle hyötyä! Muutenhan yhteistyöt eivät palvelisi sinua, blogini lukijaa.

Linkkejä (oli se blogitekstini tai tekstin sisäinen linkki) klikkaamalla en tienaa eli minkä tahansa linkin voit huoletta avata. Mielestäni tämä on reiluin toimintamalli.

Ice Cream Party-2

 

 

 

 

 

 

Vastuuvapauslauseke.

 

Banneri- ja profiilikuva sekä hääpotrettimme ovat lahjakkaan Paula Ojansuun käsialaa.

Muut kuvat ovat omiani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaa.

 

 

 

 

5 kommenttia artikkeliin ”Blogin takana

 1. Helena Kemppainen sanoo:

  Hei Hanna,

  sinulla on todella hieno blogi ja hyviä reseptejä sekä ajatuksia.

  Olen tänään perustanut Faceen ryhmän nimeltä RuokaRajoitteiset. Toivotamme tervetulleiksi kaikki bloggarit, jotka käsittelevät jollakin tavalla normaalista poikkeavaa ruokavaliota. Olisitko kiinnostunut tulemaan ryhmäämme mukaan?

  Lämpimin terveisin,
  Helena

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s