Riisisuklaa -hieman fiksumpi versio

 

Muistatteko riisisuklaan? Minulla ajatukset ainakin tempaisevat lapsuuteen. Muistan ne pienet, värikkäät metalliset konvehtimuotit, joihin äitini teki joulun alla riisisuklaita.

Kaupassa silmiini osui gluteenittomia riisimuroja ja siitä se sitten lähti. Jos haluat valita fiksummin, voit toki ostaa puffautettuja riisejä tai vaikkapa puffautettua kvinoaa. Jälkimmäinen on vielä itseltäni testaamatta ja nyt se killuu vihdoin ostoslistalla ja odottelee seuraavaa ruokatarviketilausta.

Itse en kuitenkaan näe, että se pieni sokerimäärä niissä kaupan riisimuroissa kaataa venettä. Koska varsinaisesti sokeroituja ne eivät ole. Elämästä ei ehkä kannata tehdä turhan hankalaa. Tai syömisestä. Siispä -you choose what ever you want.

Jokatapauksessa nämä on tehty raakasuklaaseen eli ainakin asteen verran fiksumpaa herkkua! Makeutensa ne myös saavat vain taateleista ja valmistus on super helppoa. Cashewpähkinävoin voit myös jättää halutessasi pois.

riisisuklaa-0320.jpg

Riisisuklaa

½dl kaakaovoita
½dl kylmäpuristettua kookosöljyä
½dl kaakaojauhetta
2rkl cashewpähkinävoita

4 tuoretta taatelia

4dl riisimuroja/puffautettuja riisejä

  1. Sulata kaakaovoi, kookosöljy sekä cashewpähkinävoi kattilassa. Lisää joukkoon kaakaojauhe.
  2. Siirrä seos tehosekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon kivettömät taatelit. Soseuta. (Voit myös soseuttaa kattilassa sauvasekoittimella).
  3. Mittaa riisimurot leivinpaperilla vuorattuun rasiaan.
  4. Kaada riisimurojen päälle sula suklaaseos. Siirrä kylmään jähmettymään. Pilko ronskeiksi paloiksi.

 

riisisuklaa-0333riisisuklaa-0316

Sinua saattavat kiinnostaa myös:

2 kommenttia artikkeliin ”Riisisuklaa -hieman fiksumpi versio

  1. heidikinnunen sanoo:

    Ööö nam! Mäkin muistan lapsuudesta tämän herkun, tosin me taidettiin tehdä tämä ihan johonkin vuokaan. Kvinoapuffseista tulisi varmaan aika hyvä versio, tosin itsekään en usko pienen sokerimäärän kaatavan venettä! Kokeiluun menee heti kun tulee ostettua taas raakasuklaatarvikkeita 🙂

    ~Heidi K.
    https://heidikinnunen.com/

    Tykkää

Jätä kommentti